20. května 2021 • 20:15

Pomalejší start v kvalifikaci na FIFAe Nations Cup, Češi berou šest bodů

Autor: njc
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Třicet celků, jedenáct postupujících. Evropská kvalifikace na hlavní turnaj FIFAe Nations Cup je v plném proudu, čeští reprezentanti Jan „Emerickson“ Krupička a Michal „DRMi10“ Drastich mají za sebou první porci zápasů. Ideální start? To ne, ale je na čem stavět.



Lucembursko, Malta, Německo, Bulharsko, Rumunsko a Severní Irsko. To je šestice soupeřů české dvojice ve skupině D evropské kvalifikace na FIFAe Nations Cup.

Drmi a Emerickson vybojovali své místo v reprezentačním dresu po náročném několikatýdenním turnaji a momentálně se rvou z pražského Brute gaming housu o nejlepší čtyřku ve vyrovnané skupině.

Hned první zápas trochu překvapivě ovládl lucemburský soupeř, Emericksona na PlayStationu porazil ivanilson, Drmi pak na Xboxu bez úspěchu bojoval s Ciscinhem. Celkově český národní tým prohrál 1:7 v zápase, kde to čekal opravdu jen málokdo.

Po nepříjemné prohře nepřišel oddech, ba naopak. Němci jsou jedním z hlavních favoritů celého turnaje, body proti nim mají cenu zlata. Hned tři získal slávista Drmi, jenž pro obrovském boji přehrál DullenMika, naprostou hvězdu Xbox komunity. Bohužel, Emerickson na slavného Umuta nestačil, jedno vítězství proti Němcům se však rozhodně počítá. „Jsou to nepopsatelné pocity, byl to největší zápas v mé dosavadní FIFA kariéře,“ říkal šťastný Drmi v pozápasovém rozhovoru.

Náladu si Drmi znovu zlepšil v zápase proti maltskému Turbuleensovi. Výhra 5:2 znamenala další tři body pro Českou republiku a výrazné zlepšení skóre českého výběru. Na druhé straně Emericksonovi se nepodařil ani třetí špíl, proti SAF Spiteriovi prohrál těsně 1:2

Tabulka po třech odehraných zápasech českého týmuFoto fifa.gg

Pokud chtějí Češi pomýšlet na top 4 skupiny D a tím pádem na postup, potřebují v zítřejších zápasech přehrát outsidery ze Severního Irska a bulharské bojovníky, proti Rumunsku je čeká těžký boj.

Program 21. 5.:
17:00 Česká republika - Severní Irsko
18:00 Česká republika - Bulharsko
19:00 Rumunsko - Česká republika

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud