23. listopadu 2021 • 14:30

Češi postupují z prvního místa, Slovensko a Slovinsko končí

Autor: njc
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

První překážka překonána. Češi se na V4 Future Sports Festivalu ukázali ve skupině A v nejlepším možném světle a do vyřazovací části turnaje ve FIFA 22 postoupili z prvního místa. Slováci, kteří ve vzájemném souboji Čechy přehráli, se do semifinále neprobojovali.



Osm týmů, šestnáct hráčů a celkový prize pool 635 tisíc korun. Oblíbený turnaj V4 Future Sports Festival ve FIFA se vrací a v soutěži nechybí ani česká dvojice Jan „Emerickson“ Krupička a Mario „Marioooso“ Gumbrešt. Jeden hraje za AC Sparta Esports, druhý za Entropiq. Na V4 ale tvoří tým, který pomýšlí na ty nejvyšší příčky.

Své ambice potvrdilo české duo hned během úvodního hracího dne turnaje. Po výhře nad Polskem sice přišla prohra po velkém boji se Slovenskem, to však Emericksona s Mariooosem do dalšího špílu nepoznamenalo. Slovinsko rozdrtili rozdílem třídy 5:1 a díky skóre přeskočili Polsko i Slovensko a do top 4 jdou z první příčky.

„Do poslední chvíle to nebylo jistý, ale nakonec jsme to zvládli a jdeme do play off z prvního místa, což je super,“ těší sparťanskou hvězdu, která v létě podepsala s letenským klubem novou smlouvu. „Držte nám palce ve středu!“ doplnil svého kolegu Mario Gumbrešt.

O soupeři českých borců ještě není rozhodnuto, o dvě postupové příčky ve skupině B se porvou Srbové, Rumuni, Maďaři a Chorvaté. Spolu s Čechy pak ze skupiny A postoupili Poláci.

Play off se odehraje systémem double-elimination. Pokud tedy tým v semifinále prohraje, spadne do lower bracketu, přes který se bude moci probojovat až do grand finále. 

Prize money:
1) 280 000 Kč (11 000 €)
2) 127 000 Kč (5 000 €)
3) 76 000 Kč (3 000 €)
4) 50 000 Kč (2 000 €)

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud