Tereza Janovská
28. ledna 2020 • 14:00

Legenda chce zpátky na vrchol! Dendi skládá tým a chce i nejlepšího Čecha

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

Je miláčkem fanoušků počítačové hry Dota 2 a jeho odchod ze scény celou řadu z nich zasáhl. Ukrajinský hráč Danil „Dendi“ Išutin se po svém historickém úspěchu v prvním ročníku prestižního turnaje The International hledal. Výsledky týmu ani jeho nebyly nijak oslnivé a po neúspěšné štaci v jiném týmu se rozhodl udělat velký krok. Založí si vlastní tým a zájem má dokonce i o českého hráče.



Dendi, jak se Išutinovi na esportové scéně přezdívá, se stal oblíbeným hráčem poté, co s týmem NaVi v roce 2011 vyhrál vůbec historicky první ročník dnes již slavného turnaje The International v počítačové hře Dota 2. Za výhru dostali jeden milion dolarů (téměř 23 milionů korun), což byla v té době na esporty neskutečná částka.

Největší slávu mu však přinesl následný dokument Free to Play, který jejich cestu za vítězstvím zmapoval. Dendi v něm zaujal zejména svou pokorou, zvláštním smyslem pro humor i cestou z chudé rodiny k vysněným milionům.

Jenže od té doby to šlo s celým týmem NaVi z kopce. Dva roky nato skončil ještě druhý, tehdy ale ovládl většinu z menších turnajů. Od roku 2014 se ale spíš jen trápil. To v roce 2018 vyústilo i v Išutinův odchod z týmu, v Tigers, kam následně přestoupil, se mu ale nedařilo.

Nyní se rozhodl začít s čistým stolem. Zakládá vlastní esportový tým s názvem B8, podle anglického slova ‚bait‘. Odkazovat to má na Dendiho oblíbeného hrdinu Pudge, který má jednu ze schopností právě hák, kterým si zvládne soupeře přitáhnout.

Zatím není oznámeno žádné jméno, které by mělo s Dendim hrát, podle serveru PLAYzone.cz však nabídku dostal i nejlepší český hráč Jonáš „Saberlight“ Volek, který se svým minulým týmem Hippomaniacs byli krůček od postupu na loňské The International. 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud