20. ledna 2021 • 20:38

Nejsledovanější Twitch streamer prosí fanoušky, aby mu neposílali peníze

Autor: Kateřina Sauerstromová
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Felix “xQc” Lengyel, bývalý profesionální hráč Overwatche, je aktuálně hvězdou streamovací platformy Twitch. Jako každý oblíbený streamer dostává i on od svých fanoušků mnoho peněžních odměn, někteří ale této možnosti zneužívají.



V ideálním případě posílají diváci svým oblíbeným tvůrcům odměnu proto, aby je podpořili v další tvorbě. V momentě, kdy někoho sleduje tisíce lidí je ale vcelku běžné, že divák pošle streamerovi peníze jen proto, aby získal jeho pozornost.

Někomu stačí jen ten pocit, že bude jeho jméno přečteno nahlas a streamer mu věnuje chvilku svého času. Jsou zde ale i i lidé, kteří potřebují pozornosti více. Ti do vzkazů, které přicházejí streamerovi spolu s každým darem, popisují i osobní problémy.

 

Felix si v nedávné době všiml, že se vlna srdceryvných vzkazů rozmohla. Nabral podezření, že si diváci mnohdy problémy vymýšlejí jen proto, aby upoutali jeho pozornost.

K situaci promluvil na jednom ze svých streamů, kde zároveň vyjádřil lítost nad těmi, kteří opravdu procházejí těžkým obdobím a kterým by streamerova pozornost upřímně zvedla náladu. Své fanoušky prosí, aby prostřednictvím zpráv vyjadřovali jen opravdové pocity. Dále dodává, že pokud bude každý vědomě lhát jen proto, aby získal streamerův soucit, přestanou mít takové vzkazy váhu a streameři budou nuceni takové zprávy přehlížet.

Témata:  stream, esport, Twitch, xqc
Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud