21. ledna 2021 • 12:16

Bezdrátová a levná aneb sluchátka CZC.Gaming Phoenix GH900

Autor: Stanislav Janů - Computer
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bezdrátových sluchátek v kategorii do dvou tisíc najdeme v e-shopech poskrovnu. CZC.cz míří právě sem a přináší nadprůměrný zvuk, velmi dobré zpracování i pohodlí a také překvapení v balení.



Internetový obchod CZC.cz do svojí nabídky zařazuje herní periferie pod vlastní značkou, s nimiž cílí především na velmi dobrý poměr ceny a kvality. A to především v nižších cenových spektrech, kde tradiční výrobci herních periferiích zásadní množství výrazně povedených modelů nenabízejí. Testovaný bezdrátový headset s cenovkou 1 400 Kč patří k vůbec nejlevnějším na trhu a ani přes tento fakt jej zdaleka nemůžeme označit za zbytečný.

Levné pohodlí

Ruku na srdce: pokud nehledáte univerzální headset pro hraní i poslech hudby, pak nebude kvalita zvuku prioritním parametrem na prvním místě. Mnoho hráčů mi dá jistě za pravdu, že ještě o kus podstatnější je pohodlí, které po několika hodinách hraní je zkrátka stěžejní.

U modelu Phoenix GH900 rozdělím toto hodnocení na dvě části: pohodlí samotných náušníků a potom náhlavního oblouku. Právě mušle by se hodily alespoň o půlcentimetr širší. Troufám si říct, že moje ucho patří k naprosto průměrným a po nasazení je rozměr náušníku hraniční. Ucho sice nestlačuje, ale není v něm ani prostor navíc, takže se polstrování může ucha dotýkat.

Na druhou stranu musím ocenit polstrování paměťovou pěnou, která zaručí, že sluchátka nebudou ani po několika hodinách tlačit. S tím souvisí i dobře zvolený boční přítlak, který dobře balancuje mezi pohodlím a zároveň dobrým upevněním na hlavě. Což je v kombinaci s použitou jemnou koženkou důvod, proč sluchátka velmi dobře tlumí okolní zvuky.

Náhlavní oblouk je potom takřka bez výhrad. Polstrování je dostatečně vysoké i pro dlouhé hraní a šířka oblouku dostatečná. Samozřejmě v pohodlí nepřekonává plovoucí oblouky, které používá SteelSeries, nebo ty dvojité od Sennheiseru, v této cenové kategorii jde ale o velmi pohodlná sluchátka.

Vše dotváří výrazné ovládací prvky, které jsou dobře dostupné po hmatu. To platí především o kolečku pro regulaci hlasitosti. Po chvíli zvyku ale rychle nahmatáte i tlačítka pro vypnutí mikrofonu nebo to pro změnu zvukového režimu. 

Nadprůměrný zvuk

Pokud bychom se podívali do kategorie bezdrátových sluchátek do dvou tisíc korun, pak velkou konkurenci neobjevíme. Srovnávat můžeme především s modelem Stinger Core Wireless od HyperX, který je o šest stovek dražší. A ve zvuku nenajdeme takřka žádné rozdíly. Projev je ve své kategorii nadprůměrný a může konkurovat i o tisícovku dražším modelům.

Při poslechu hudby samozřejmě zjistíte, že vokály jsou zastřené a basy působí pomalejším dojmem. Vzhledem k určení headsetu a především jeho ceně je to ale malou daní za bezdrátovost. Celkově totiž zvuk působí mnohem lepším dojmem, než bych u sluchátek bez drátu za čtrnáct stovek očekával. Ve hrách potom oceníte zvýrazněné basy i v základním režimu, které umí efekty ve hře (či filmu) vykreslit hezky hutně.

Další dva režimy ovládané pomocí bočního tlačítka zvýrazní basy nebo naopak výšky. První z nich je zamýšlen pravděpodobně pro film nebo pro poslech žánrů, které jsou na nízkých frekvencích postavené. Naopak druhý má přinášet 7.1 zvuk, o kterém nacházíme zmínky prakticky na všech dnešních headsetech označených jako herní. Celá magie ale z drtivé většiny spočívá pouze ve zmíněném zvýšení výšek a dalšího vyladění ekvalizéru tak, aby vynikly herní ruchy. Ve hře tak silněji slyšíte například kroky nebo střelbu a díky tomu nabudete dojmu, že lépe určíte i směr.

S pouzdrem v balením

V souvislosti s dodávaným příslušenstvím opět zdůrazním cenu. V krabici totiž objevíte i líbivé a pevné pouzdro na zip, které pomůže ochránit sluchátka při přepravě. Dále obsahuje kabel pro přímé připojení do 3,5mm audio konektoru a nabíjecí kabel s konektorem Micro-USB. Tady bych ocenil spíš USB-C. A zapomenout nesmím ani na odpojitelný a ztlumitelný mikrofon. Jeho zvuk rovněž patří k nadprůměru a překvapí především malou mírou šumu.

CZC.Gaming Phoenix GH900Foto CZC.cz

Do balení se dostalo i pevné pouzdro pro přenášení sluchátek, což je výjimkou ve všech cenových kategoriích a jednoznačným plusem.

CZC.Gaming Phoenix GH900Foto CZC.cz

Sluchátka se dobíjí kabelem s konektorem Micro-USB, který má navíc jen 50 cm. Doporučujeme tak použít spíš delší, s kterým je možné sluchátka používat i v průběhu dobíjení.

Info

CZC.Gaming Phoenix GH900
herní sluchátka
CZC.cz; www.czc.cz
1 399 Kč

konstrukce: circumaurální, uzavřená frekvenční rozsah: 20 Hz až 20 kHz měniče: 40 mm udávaná výdrž: až 12 h konektivita: proprietární (2,4 GHz, USB dongle) materiál: plast, kov (oblouk) příslušenství: pevné pouzdro pro přenášení, nabíjecí kabel (50 cm), audio kabel s 3,5mm konektorem (1,2 m) rozměry 170 × 210 × 90 mm hmotnost: 310 g

Verdikt

Velmi výhodná sluchátka, která dominují především svojí cenou s přihlédnutím k nadprůměrné kvalitě zvuku i pohodlným náušníkům a náhlavnímu oblouku.

Kvalita zvuku             7
Výdrž                         7
Příslušenství              9
Pohodlí                      8

Celkem                      7,8

Plusy

Velmi výhodná cena
Kvalita zvuku i mikrofonu
Pouzdro přímo v balení

Mínusy

Užší náušníky
Bez USB-C

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud