Jan Podroužek
15. prosince 2017 • 05:00

Trpišovský měl kývnout Slavii. Nyní záleží na dohodě s Libercem

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Zdrcený Trpišovský, Hranáč je teď NEJ stoper ligy. Co Svědík a plzeňská stopa?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jindřich Trpišovský podepíše smlouvu se Slavií. Tahle věc je totálně na spadnutí a nic kromě dohody majitelů červenobílých a Slovanu Liberec jí nepřekazí. Dokonce i schůzka Jaroslava Tvrdíka a Ludvíka Karla má být formální, „sešívaní“ jsou ochotni Trpišovského ze severu bez řečí vyplatit.



Jaroslav Šilhavý poslepoval v minulé sezony posílené slávistické mužstvo a dovedl ho k titulu. A pak v létě přes neúspěšné play off Ligy mistrů taky do skupiny Evropské ligy a chyběl kousek, aby se s týmem dostal do jarní fáze. K tomu 36 neprohraných zápasů v lize v řadě, rekordní šňůra. Jenže 56letý úspěšný trenér dostane pod stromeček nejspíš padák. Sice zlatý, milionový, ale bude to padák...

Na Šilhavého místo totiž téměř jistě přijde Jindřich Trpišovský. Jednačtyřicetiletý šéf liberecké lavičky je mezi svými kolegy úplný hit, a není to otázka pouze posledních měsíců. Už dřív ho čapala do lasa Viktoria Plzeň nebo Sparta, nakonec se to povede až teď Slavii, čemuž hodně napomáhá i osoba Jana Nezmara, nového sportovního ředitele „sešívaných“, s nímž Trpišovský spolupracoval necelé tři roky ve Slovanu.

Jedinou překážkou už má být pouze dohoda majitele severočeského klubu Ludvíka Karla a Jaroslava Tvrdíka , zástupce čínských vlastníků ve Slavii. No, překážka... Půjde o to domluvit se na finanční potažmo hráčské kompenzaci, jinými slovy kolik bude muset Slavia za Trpišovského zaplatit, a jestli k tomu nebude potřeba k Nise poslat i nějakého hráče.

Ve fotbalovém zákulisí se říká, že má jít pouze o formalitu, že Karl je ochotný své trenérské eso do Edenu bez potíží pustit.

Způsobí angažmá Trpišovského ve Slavii rozsáhlé trenérské manevry v lize? Více informací čtěte v pátečním vydání deníku Sport. Elektronickou verzi si můžete pořídit ZDE >>>.

Trenér Jindřich Trpišovský a Slavia? Řekli si ano!Foto Sport

Trenér Jindřich Trpišovský v liberecké šatně
Trenér Jindřich Trpišovský v liberecké šatně

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud