Pavel Janega
Premium
26. září 2018 • 17:02

Skromný dříč Stanciu. Rumuni chválí jeho progres a vysílají Spartu v TV

Autor: Pavel Janega
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jeho forma mohla kolísat nahoru a dolů. Prožíval těžké chvíle v Anderlechtu, kde nehrál pravidelně. Vždycky ale zůstal skromným klukem se zdravým rozumem. Tak popisuje sparťanského tahouna rumunský novinář Andrei Craitoiu z listu Gazeta Sporturilor. Odjakživa to uměl i s fanoušky. A přestože mu někteří mají v Rumunsku za zlé jeho nedávné gesto v mezistátním utkání, jeho růst ve Spartě všichni vidí a oceňují.



V Rumunsku toho byly plné noviny. Na začátku září se Nicolae Stanciu postavil před příznivce národního týmu a prsty si zacpal uši. Zrovna skóroval proti Srbsku a tímhle gestem ukázal: „Neslyším, co říkáte!“ Byla to reakce na drtivou kritiku, která zrovna rumunskou reprezentaci ostřelovala snad ze všech stran.

„Od některých z vás nečekáme, že budete vlastenci. Nečekáme velkou podporu. Halepová může být světovou tenisovou jedničkou, ale po jedné porážce na to zapomenete a bude pro vás nejslabší. A tak je to se vším,“ napsal Stanciu na Facebook. Příspěvek později smazal.

Kritika mu vadila, těžko ji kousal. A v tomto případě jeho vztah s rumunskými fanoušky poprvé trochu zavrávoral. Ale protože vynikajícím výkonem zachránil remízu 2:2 (gólem z penalty a asistencí), kromě pár anonymních komentářů na internetu mu všichni doma dali zapravdu.

„Takové komentáře se objevují a budou objevovat neustále,“ říká novinář Andrei Craitoiu. „Na druhou stranu každý oceňuje jeho kvalitu a výkony. Stancia si rumunští fanoušci vždycky vážili. I ve chvíli, kdy třeba nepatřil k nejlepším. Zkrátka si je uměl získat. Věděl, jak reagovat, jak se chovat. Teď všichni vidí, že po napjatém období v Anderlechtu ve Spartě našel přesně to, co potřeboval.“

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud