18. září 2019 • 14:52

Jurečku zklamalo jednání Opavy: Byl to šok. Od zimy posílí Slovácko

Autor: koš
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Slovácko získalo v předstihu první posilu pro jarní část sezony FORTUNA:LIGY. Podle ověřených zdrojů podepsalo kontrakt na 2,5 roku se záložníkem Václavem Jurečkou z Opavy (25), od prvního ledna se stane oficiálně hráčem klubu z Uherského Hradiště. Do té doby bude hrát za juniorku SFC, kam byl během reprezentační pauzy odvelen kvůli neochotě prodloužit smlouvu. Té vyprší platnost na konci roku. „Když mě přeřadili do béčka, byl to šok,“ přiznává Jurečka pro iSport.cz.



Slovácko chtělo uzavřít transfer před osmým září, kdy končí přestupní termín. Nabídlo Opavě peníze za přestup, jenže Jurečkův mateřský klub dohodu odmítl a nechá záložníka „vydusit“ čtyři měsíce v rezervě. Pak bude volný a zapojí se do zimní přípravy Svědíkova celku. „Od ledna s ním počítáme,“ uvedl dnes sportovní manažer Slovácka Veliče Šumulikoski. „U nás být nechce, nikam se to neposunulo,“ dodal za druhou stranu generální manažer Alois Grussmann.

Hráč se ohrazuje proti tomu, že už v Opavě působit nechtěl. Rád by zůstal, jenže za vylepšených podmínek. Manažer Grussmann podle Jurečkových slov jednal nekorektně. „Bylo se mnou komunikováno ve stylu: Stejně nemáš jinou možnost, než podepsat tady, nikdo jiný tě nechce,“ popsal jednání.

Bojovník Jurečka odehrál v nejvyšší soutěži 33 utkání, vstřelil tři branky. Nejčastěji nastupoval na pravém kraji zálohy, může hrát i v útoku. Ještě v posledním duelu proti Slavii před repre přestávkou byl v základní sestavě. Dva dny nato ho klub odstavil, protože nepřijal nabídku nové smlouvy. „Řekli mi, že to, co nabízí, je strop,“ nastínil. Slovácko jeho platové požadavky splnilo. Podle informací iSport.cz činí rozdíl na základním platu dvacet tisíc korun. „O tom, že mám jít do béčka, jsem se dozvěděl od spoluhráčů. Až potom mi to řekl i pan Grussmann,“ uvedl Jurečka.

Trenér A-týmu Ivan Kopecký by přitom o univerzála stál. Volal mu s tím, že by byl rád, kdyby se vrátil zpátky. „Jenže vedení je proti,“ dozvěděl se Jurečka, pro něhož bylo Slovácko první volbou. „Potěšilo mě, že mi hned zavolal i trenér Svědík,“ dodal.  

Jablonec - Opava: Jurečka za protesty obdržel červenou kartu a odešel do sprch!
Video se připravuje ...

Opava - Baník: De Azevedo po nádherném Reiterově průniku zvyšuje na 2:0!
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud