Jakub Konečný
15. srpna 2020 • 04:40

Plusy a minusy přípravy Plzně: neprůstřelná, ale chybí plán B

Vstoupit do diskuse
10
  • Co ukázala příprava Plzně? Neprůstřelná, ale chybí plán B i třetí útočníkCo ukázala příprava Plzně? Neprůstřelná, ale chybí plán B i třetí útočníkFOTO: Koláž iSport.cz

    Viktoria uzavřela letní přípravu s parádní bilancí čtyři zápasy, čtyři výhry, navíc pokaždé s čistým kontem. „Stabilita vzadu těší a v ofenzivě ještě máme dostatek času, abychom to vyladili. Jsme kvalitně připraveni,“ hlásí trenér Adrian Guľa, který je spokojen i s nováčkem Miroslavem Káčerem. Naopak zpoždění dalších posil, chybějící plán B i třetí útočník mu v nové sezoně mohou dělat starosti.

  • ČTYŘIKRÁT NULA

    +

    Vicemistr v přípravě vykázal pevnou defenzivu, ani v jednom ze čtyř herních testů neinkasoval. Velmi dobrou formu prokazuje gólmanská jednička Aleš Hruška, který společně se stoperem Luďkem Pernicou během rakouského kempu prodloužil smlouvu. Na všech postech v obraně má Viktoria osvědčenou a především zdublovanou kvalitu, takže se případných absencí bát nemusí.

    Plzeňský stoper Luděk Pernica odkopává míč v zápase proti Českým Budějovicím Plzeňský stoper Luděk Pernica odkopává míč v zápase proti Českým BudějovicímFoto FCVP/ Martin Skála

  • SLIBNÝ KÁČER

    +

    Zvolil si netradiční číslo 66, ale to nebylo jediné, čím Miroslav Káčer v přípravě zaujal. Slovenský záložník se trefil proti Českým Budějovicím, s Altachem si zase připsal asistenci. Podsaditý fotbalista s výborným vedením míče šlape na paty Pavlu Buchovi, který trochu ztrácí na lesku. Bývalá opora Žiliny je jedinou letní posilou červenomodrých, která má reálnou šanci na základní sestavu. „Souhlasím. Miro Káčer je hráč, který je připravený, aby nám okamžitě pomohl,“ přiznává Adrian Guľa.

    Plzeňská posila Miroslav Káčer Plzeňská posila Miroslav KáčerFoto fcviktoria.cz

  • TIKI TAKA

    +

    Herní projev založený na držení míče se daří trenérovi Adrianu Guľovi ještě cizelovat, jeho hráči jej soupeři příliš nepůjčovali. A pokud se tak stalo, obvykle zvládli díky dobře organizovanému presinku balon rychle získat zpět. Pro dominantní styl Viktorie je klíčový střední záložník Lukáš Kalvach, o kterého stálo Dynamo Moskva, ale k přestupu nakonec podle všeho nedojde. To je pro Plzeň dobrá zpráva.

    Záložník Lukáš Kalvach odkopává míč v zápase Plzně s Pöltenem Záložník Lukáš Kalvach odkopává míč v zápase Plzně s PöltenemFoto FCVP/ Michal Belšán

  • CHYBÍ PLÁN B

    -

    Zatímco Slavia i Sparta zkoušely alternativní rozestavení 3-5-2, Plzeň si dál jede to svoje. Trenér Adrian Guľa pevně věří systému 4-3-3, který se snaží stále zdokonalovat. Na plán B zatím nedošlo, což může Viktorii doběhnout, protože utkání s hlavními konkurenty v závěru minulé sezony ukázala, že může být pro soupeře snadno čitelná. Vzhledem ke složení kádru se přitom nabízí třeba 4-4-2.

    Plzeňský trenér Adrian Guľa během přípravy v Rakousku Plzeňský trenér Adrian Guľa během přípravy v RakouskuFoto FCVP/ Michal Belšán

  • ZPOŽDĚNÍ POSIL

    -

    Ze čtyř nových tváří se zatím jako skutečná posila jeví pouze Miroslav Káčer, o kterém už byla řeč. Ostatní mají zejména vinou zdravotních problémů velké zpoždění. Adriel Ba Loua naskočil do všech přípravných zápasů jako náhradník a v generálce se blýskl hezkou asistencí, ale levý bek Matěj Hybš odehrál pouze jeden poločas a stoper Filip Kaša dokonce jen třicet minut. To je hodně málo.

    Obránci Jakub Brabec a Matěj Hybš po brance Plzně do sítě Pöltenu Obránci Jakub Brabec a Matěj Hybš po brance Plzně do sítě PöltenuFoto FCVP/ Michal Belšán

  • TŘETÍ ÚTOČNÍK

    -

    Plzeň v přípravě trápila efektivita, ani jednou nedala víc než dvě branky. Tíha bude opět ležet na dvou habánech Jeanu-Davidu Beauguelovi a Tomáši Chorém, každý se trefil jednou. Záda jim měl původně krýt typologicky jiný útočník Lukáš Matějka, který se prosadil proti Českým Budějovicím, nicméně v Rakousku dostal šanci jen na třicet minut. Plzeň se tedy pravděpodobně poohlédne po nějaké posile. „Uvidíme,“ nechal si otevřená vrátka Adrian Guľa.

    Plzeňský útočník Tomáš Chorý Plzeňský útočník Tomáš ChorýFoto FCVP/ Marek Kratochvíl

Vstoupit do diskuse
10

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud