Jakub Konečný
Premium
13. června 2021 • 04:30

Guľa: Zkušenost v Plzni mi pomohla. Blaszczykowski udělal dojem

Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Sotva Adrian Guľa skončil předčasně v Plzni, mohl se probírat nabídkami na další angažmá. Plány na delší dovolenou tak vzaly rychle za své. „Říkal jsem si, že si odpočinu a půjdu se naučit něco nového někam na stáž. Ale člověk míní a život mění,“ říká pro iSport Premium po podpisu dvouleté smlouvy s Wislou Krakov, jedním z největších polských klubů.



Čeká ho druhá zahraniční zkušenost – a velmi zajímavá. Vždyť bude mít v týmu Jakuba Blaszczykowského, tedy slavného hráče, který je zároveň prezidentem klubu. „Působil na mě jako legenda, pokorný a připravený,“ těší se na netradiční spolupráci pětačtyřicetiletý slovenský trenér.

Překvapil vás zájem, který se kolem vás po odchodu z Plzně strhl?
„Ano, překvapil, protože si myslím, že když se vám něco nepodaří, můžou se do hlavy vkrádat i pochybnosti. Ale nakonec jsem měl několik variant, viděl jsem, že mě kluby mají nasledovaného, takže jsem se na to začal dívat jinak. Pomohlo mi i to, že jsem pracoval v Plzni, klubu se špičkovým renomé, jednání to možná urychlilo. Byl jsem mile překvapený, potěšilo mě to. Po různých diskusích jsem rád, že jsem téměř plynule přešel do další výzvy.“

Ještě před Wislou Krakov o vás projevily zájem Jagiellonia Bialystok, Dunajská Streda a další slovenský klub, že?
„Osobní kontakt jsem měl jen s kluby, o kterých jsem uvažoval, že bych do toho šel. Což nebyl případ Bialystoku, považoval jsem za fér to jeho vedení říct hned. Dali mi nabídku jako první, ale nechtěl jsem to hrát na víc stran.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud