13. července 2022 • 20:40

Přípravy: gól Kuchty stačil na remízu, Dynamo zdolalo tým z bundesligy

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
15
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté pražské Sparty v generálce na vstup do nové sezony zahazovali šance a v závěrečném přípravném utkání na soustředění v Rakousku jen remizovali s Paksem 1:1. České Budějovice si pak připsaly cenný skalp, když porazily bundesligový Augsburg 1:0. Velký zápas hrál ostravský Baník, který si pozval na oslavu 100. výročí klubu Celtic. Do akce vyběhl i Hradec Králové, druholigové Dukle pod vedením Petra Rady podlehl 2:3.



Svěřence dánského trenéra Sparty Briana Priskeho poslal do vedení svým premiérovým gólem v letenském dresu Jan Kuchta, ale maďarský soupeř v závěru srovnal. Za stavu 1:0 neproměnil Adam Karabec penaltu.

Sparta proti šestému týmu minulé sezony maďarské ligy od začátku dominovala, ale po většinu času se trápila v koncovce. Ve 14. minutě sice letní posila Kuchta po otočce zblízka otevřel skóre, ale v dalších gólových šancích favorit vyhořel.

V 36. minutě Karabcovu nepovedenou penaltu chytil brankář, krátce po změně stran Wiesner zblízka hlavičkoval do tyče. Třetí tým uplynulého ročníku české ligy nevyužil ani další možnosti a v 78. minutě to ztrestal vyrovnávacím gólem z hranice kapitán Paksu Böde. Střídající Ryneš pak krátce před koncem trefil z dálky z přímého kopu jen břevno a neprosadil se ani vzápětí Vitík.

Letenští na soustředění v Rakousku vyhráli jen úvodní ze tří zápasů, minule podlehli Wolfsbergu 0:1. Do sezony vstoupí Sparta příští čtvrtek domácím utkáním 2. předkola Evropské konferenční ligy proti Vikingu Stavanger.

Dynamo má cenný skalp

Jihočeši proti favorizovanému Augsburgu dobře bránili a nepustili čtrnáctý celek uplynulé sezony německé ligy do mnoha šancí. V 80. minutě pak Dynamo rozhodlo.

Českého brankáře Koubka, který naskočil do druhého poločasu, překonal Vais. Českobudějovičtí pod novým trenérem Weberem vyhráli i třetí duel letní přípravy.

Góly

Domácí: 79. Vais

Hosté:

Sestavy

Domácí: Janáček – Sladký, Králik (46. Havel), Broukal (73. Čoudek), Skovajsa (46. Čolić) – Čavoš (46. Vais), Hora – Penner (73. Hais), Hellebrand (46. Krch), Potočný (46. Švec) – Zajíc (46. Škoda)

Hosté: Gikiewicz (46. Koubek) – Bauer (81. Gruber), Gouweleeuw (46. Framberger), Uduokhai (46. Winther) – Pedersen (46. Gumny), Gruezo (46. Götze, 81. Küçükşahin), Dorsch (46. Caligiuri), Iago (46. Zehnter, 81. Mbila) – Jensen (46. Hahn), Niederlechner (60. Demirović), Malone (46. Pepi)

Karty

Domácí: ?

Rozhodčí

Stadion

Kössen (AUT)

Návštěva

300 diváků

Hradec Králové proti Dukle v 63. minutě po Radově penaltě vedl 2:0, ale závěr vůbec nezvládl.

Druholigoví svěřenci nového trenéra Rady během dvou minut srovnali a v 84. minutě dokonal obrat Piroch.

Východočeši po čtyřech vítězstvích v přípravě poprvé prohráli.

Góly

Domácí: 42. Vašulín, 63. Rada

Hosté: 74. Červenka, 76. Hodek, 84. Piroch

Sestavy

Domácí: Reichl (46. Vízek) – Smrž (46. Kučera), Vlkanova (46. Rybička), Hájek (46. Novotný), Prekop (46. Dvořák), Klíma, Vašulín (46. Firbacher), Ševčík (46. Rada), Harazim (46. Kutík), Kodeš (46. Jurčenko), Čech (46. Doležal)

Hosté: Čtvrtečka – Uhlíř (71. Hrubeš), Piroch, Peterka, Moulis, Šebrle (71. Konan), Kim (71. Hodek), Souček (61. Ullman), Matějka (61. Červenka), Kozel (61. Buchvaldek), Barac

Rozhodčí

Starý – Arnošt, Slavíček

Stadion

Opatovice nad Labem

Návštěva

365 diváků

Sadílek o dojmech ze Sparty: Podmínky předčily očekávání. Tréninky jsou intenzivnější
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
15

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud