26. října 2023 • 10:00

Jako když kopne kůň. Bude flegmatik Ryneš trumfem i proti Rangers?

Autor: TV iSport
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nejtvrdší střelec v lize? „Gólmani mu občas při tréninku uhýbají, protože to je taková rána, že to bolí. To snad ani není normální. Strašnej kvér,“ kroutí hlavou redaktor deníku Sport a webu iSport.cz Jiří Fejgl. O kom je řeč? „Je razance a razance: spousta hráčů má ránu. Jenže Matěj Ryneš to udělá z kroku. Bez nápřahu, rychlým švihem. To fakt snad umí jedině leváci,“ doplňuje svého kolegu Michal Kvasnica v novém díle pořadu iSkaut, který se zaměřil na herní přínos 22letého univerzála pro hru současné Sparty. „Vidí hru, není to typický hráč na kraj. Všichni trenéři, kteří ho vedli a s kterými jsem mluvil, se shodli, že by mohl hrát i uprostřed pole,“ říká Fejgl. Bude Ryneš jedním z Priskeho trumfů v dnešní bitvě proti Rangers?



Jaký je vlastně Rynešův strop? Na čem musí zapracovat? Bude následovat do zahraničí Davida Juráska? Právě srovnání s bývalým slávistou, po kterém lačně sáhla Benfica Lisabon, se nabízí.

„Celý svět chce leváky. Oba mají podobně ostrý centr do kapsy,“ srovnává Fejgl. „Repre už by měla ťukat, a za chvíli bude ťukat i západní Evropa,“ souhlasí Kvasnica: „Když si vyjedeš data o evropských levonozích becích v tomhle věku, tak jich opravdu nenajdeš moc.“

Jednou z nenápadných výhod sprťanského mladíka je jeho klidná povaha, kterou připomíná svého konkurenta Jaroslava Zeleného. „Když jsem o něm mluvil s Davidem Holoubkem, tak říkal: Je to flegmatik, kliďas, z ničeho se nepos... S Karvinou hraje jako s Betisem. Připomíná mi něčím Panáka: velký fotbalista, co cítí hru,“ říká Kvasnica.

  • Kolik stál už jako teenager?
  • Je Ryneš nový Marek Jankulovski?
  • Jak ho vycepoval Koubek a proč o něm v šatně nikdo nevěděl?
  • V čem má Ryneš ještě rezervy?
  • Přednosti: kromě tvrdé střely i skvělé čtení hry
  • Jak bude pro Zeleného těžké vrátit se do sestavy?
  • Kdo v lize svou bombou lámal kotníky soupeřů?

↑↑↑ Podívejte se na VIDEO ↑↑↑

Granát v noze: o místo se hlásí nečekaný objev. Ryneš se tlačí na hřiště
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud