Jonáš Bartoš
Premium
25. ledna 2024 • 05:00

Případ Durosinmi: krach milionů, ve hře dva scénáře. Zvolí si atraktivitu?

Vstoupit do diskuse
4
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Měl sbalené kufry, pomalu se fotil v novém dresu. Kluby si vyměnily finální návrh smlouvy. Jenže dokud není na papíru štempl… Rafiu Durosinmi (21) zůstává v Plzni, rekordní transfer do Frankfurtu stopnula na začátku ledna zdravotní prohlídka v Německu. Zůstává mimo provoz - nestihne ani zimní kemp ve Španělsku a jeho hodnota na trhu výrazně klesla. Aktuálně lidé kolem něj řeší zásadní rozhodnutí pro další vývoj strmě nastartované kariéry. Zda kvůli problematickému kolenu podstoupit další operaci, aby zůstal atraktivním zbožím pro velké kluby.



Viktoria mohla na Rafiovi Durosinmim extrémně vydělat. Frankfurt se i s bonusy chystal investovat 12 milionů eur, tedy sumu atakující hranici 300 milionů korun. Pro Plzeň šlo o totální „raketu.“ V létě poslal Adolf Šádek do Karviné za uplatnění opce přibližně 20 milionů korun. Nějaká procenta z chystaného transferu do Německa měla jít zpátky do Slezska, i tak by západočeský klub na hráči zhruba desetinásobně vydělal. Nebylo co řešit, i přes extrémní přínos pro tým dostal „Duro“ pro odchod za takových luxusních podmínek zelenou.

Transfer, na němž se pracovalo zhruba od října, spěl na začátku ledna do finále. Německý klub logicky věděl o Durosinmiho operaci kolene, na kterou musel na konci října po nešťastné srážce s Mariánem Tvrdoněm při utkání v Liberci. Od té chvíle na hřiště nestoupl, zájem přesto neutichl.  

Frankfurt si hned na začátku rokování s Plzní nechal zaslat zdravotní dokumentaci. V budesligovém klubu věřili, že hráče dají jejich lékaři do kupy a „zajeli“ do něj i ve chvíli, kdy

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
4

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Program nadstavby Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga







Články odjinud


Články odjinud