17. října 2011 • 10:54

Stav Fenina se dál lepší, útočníkovi nehrozí trvalé následky

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Vecheta proti Spartě dvakrát na hraně, ČK pro Tanka správně. Liberec měl mít penaltu
Zlatá generace vozila tituly odjinud. Hrát v Praze, zvítězíme taky, věří Reichel
VŠECHNA VIDEA ZDE

Stav českého fotbalisty Martina Fenina, který od soboty leží v nemocnici kvůli krevní sraženině na mozku, se mírně zlepšil. Čtyřiadvacetiletý útočník dokonce poslal svým spoluhráčům z druholigové Energie Chotěbuz blahopřejnou SMS k víkendovému vítězství nad FSV Frankfurt.



"Jeho stav se naštěstí stabilizoval. Jak to teď vypadá, nebude mít žádné trvalé následky. Jeho rodiče jsou u něj," řekl deníku Bild trenér Chotěbuzi Claus-Dieter Wollitz, který je s bývalým hráčem Teplic v kontaktu.
Příčiny nebezpečného krvácení jsou stále neznámé, operace ale prý nebude nutná. Fenin je nadále při plném vědomí.

Blahopřání od hospitalizovaného spoluhráče fotbalisty Energie potěšilo. "Prvotní šok byl velký. Jsme rádi, že se mu tak rychle vede lépe," prohlásil kapitán týmu Marc-André Kruska. Jediný střelec nedělního zápasu proti Frankfurtu Rok Kronaveter pak svůj gól věnoval právě Feninovi.

Ten přestoupil do aktuálně osmého týmu druhé německé ligy na konci srpna z Eintrachtu Frankfurtu, s nímž letos sestoupil z bundesligy. V něm působil od ledna 2008, ale na konci angažmá přestal pravidelně nastupovat.

Fenin má na kontě 16 startů a tři góly za českou reprezentaci, v poslední době ho ale trenér národního týmu Michal Bílek přestal povolávat.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga * Program MS v hokeji

Články odjinud


Články odjinud