Karel Häring
23. prosince 2008 • 04:00

Čech: Vánoce? Budou jiné

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na to, že od příchodu do Anglie v létě 2004 prožívá rok co rok Vánoce v pracovním tempu, si Petr Čech rychle zvykl. Letos se ale musí připravit na jednu novinku.



Pravda, velmi příjemnou. Pod stromečkem budou poprvé ležet i dárky po dcerku Adélu, která se manželům Čechovým narodila letos v lednu.

Jak se chystáte na první Vánoce coby tříčlenná rodina?
„Moc se těšíme, pro Adélku jsme měli nakoupené dárky už v listopadu. V tomto případě je to jednoduché, člověk vejde do hračkářství a má vystaráno. Uvidíme, jak to proběhne. Je nám jasné, že z toho ještě nemá rozum, ale myslím si, že to hlavně pro nás dva s Martinou bude letos jiné."

V předchozích letech za vámi létaly do Anglie vaše rodiny, tentokrát zůstanete sami?
„Je pravda, že jezdívaly každý rok, ale teď jsou to první Vánoce s Adélkou, tak budeme sami a oni přijedou potom."

Jak jste to pojali první Vánoce vaší dcery? Kolik dostane dárku?
„Dostane jich jen pár, dva tři, aby si to užila. Ale jak jsem už říkal, zatím z toho nemá rozum."

Petr Čech Petr ČechFoto Jaroslav Legner SPORT

Spíše by se očekávalo, že ji dárky zahrnete. V případě vaší dcery si asi každý řekne, že bude vyrůstat v luxusu. Už jste probírali s Martinou, jakým způsobem byste chtěli Adélku vychovávat?
„Oba máme výhodu, že víme, jak jsme byli vychováváni a z jakých jsme poměrů. Chceme ji vychovávat stejně jako nás naši rodiče. Nebude to ani tak, že bychom ji schovávali před normálními lidmi. Necháme ji, ať vyrůstá s dětmi, které jsou okolo. A pak uvidíme. Chceme ji vychovat normálně jako jsme byli vedeni my. Samozřejmě že už se následně těžko ovlivní to, jak na ni budou působit lidé okolo, protože budou vědět, kdo je. To se nedá nějak řešit."

Bojíte se toho?
„Já hlavně doufám, že děti ji budou brát takovou jaká je, ne proto co je."

Vraťme se ještě k Vánocům. Předpokládám, že i letos půjdete na Štědrý den normálně do práci, tedy na trénink.
„Ano, dopoledne budeme normálně trénovat, odpoledne je volno a sejdeme se až pětadvacátého odpoledne. To je pro ty, co slaví Vánoce až den po Štědrém dni. Potom jedeme na hotel, protože šestadvacátého už hrajeme proti West Bromwichi. Tady jsou ty Vánoce tak trochu ve sprintu.
Člověk je vůbec rád, že je na chvíli doma a užije si to. Ale když je všechno dopředu připravené, užijete si to o to více, protože v tom shonu aspoň na chvilku vypneme. Po West Bromwichi jedeme už v neděli (28.) na Fulham. Alespoň, že v tomto roce po delší době odpadl silvestrovský zápas, takže další je na programu až v novém roce (první lednový víkend se hraje 3. kolo Anglického poháru - pozn. red.)."

Tomáš Rosický v jednom vánočním rozhovoru přiznal, že si v kabině vylosují, kdo komu dá dárek. Funguje v Chelsea něco podobného nebo je to čistě dobrovolné?
„U nás je to tak, že když někdo chce někomu dát dárek, tak to udělá, ale není to bráno jako povinnost."

 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud