27. prosince 2008 • 12:31

Mazuch do Anderlechtu?

Autor: šq
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Anderlecht Brusel. Tak se jmenuje klub, který může oživit uvadlou kariéru stopera Ondřeje Mazucha, jehož situace ve Fiorentině je beznadějná. Belgický klub mu nabízí půlroční hostování s následnou opcí na přestup.



Mazuch loni v červenci po stříbrném mistrovství světa dvacítek přestoupil do Fiorentiny, kde podepsal smlouvu až do června roku 2012.

Jenže v Itálii odehrál za áčko celkem pouhých šedesát pět minut, letos v lednu ve čtvrtém kole Italského poháru. V lize ani vteřinu. Proto hledá ve svých devatenácti letech cestu, jak se fotbalovému světu připomenout.

„Anderlecht a Fiorentina jednají, ale zatím se nedomluvily,“ potvrdil Sportu hráčův manažer Pavel Zíka. „Případnou dohodu bychom s hráčem přivítali jako dobrou volbu.“

Samotný hráč si nemyslí, že by v lednu dostal šanci. „Sportovní ředitel Panteleo Corvino mi říkal, že jeden ze stoperů odejde a má situace se změní. Jenže já už tomu nevěřím, tohle slyším každý půlrok. Navíc jsem v italských novinách četl, že jestli někdo odejde, klub si na jeho místo přivede jiného,“ řekl serveru tn.cz na konci listopadu.

O změně dresu se v souvislosti s Mazuchem hovoří už delší čas. Nejčastěji se dosud skloňovaly dva kluby – Sparta a Leverkusen. V neprospěch Letenských, kteří o stopera velmi usilují, hovoří skutečnost, že samotný fotbalista preferuje zahraničí.

Proti německému týmu pak hned dvě skutečnosti. Zaprvé – Leverkusen chce rovnou přestup, Anderlecht nabízí hostování, které je pro italskou stranu v tuto chvíli výhodnější. Zadruhé – klub už jednou fotbalistova práva vlastnil, když byl Mazuch hráčem Brna, ale nedodržel splátkový kalendář.

Pokud dojde k dohodě, doplní Mazuch české trio v dresu Anderlechtu. Na soupisce mužstva figurují Jan Polák a dva marodi Daniel Zítka a Stanislav Vlček.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud