21. května 2009 • 09:25

Vlček: Nároďák mě nezajímá

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Útočník belgického Anderlechtu Stanislav Vlček už nevěří, že by se po letním návratu do Česka ještě mohl probojovat zpět do reprezentace. Soustředit se chce výhradně na Slavii, do níž se po rok a půl dlouhém angažmá v Belgii po sezoně vrací.



"Opravdu jsem o reprezentaci vůbec nepřemýšlel a myslím si, že moje dny tam už jsou sečteny," řekl třiatřicetiletý Vlček v rozhovoru s ČTK na dotaz, jestli ještě věří v návrat do národního týmu, do něhož se před časem prosadil. "Myslím, že už budou dostávat příležitost jiní a teď, abych pravdu řekl, mě nároďák vůbec nezajímá. Chci se soustředit jenom na Slavii," dodal čtrnáctinásobný reprezentant.

Vlček, jehož Anderlecht dnes čeká první zápas play off o titul belgického šampiona se Standardem Lutych, zdůraznil, že by chtěl se Slavií získat v příští sezoně titul. "Jiné cíle Slavia mít nemůže," podotkl.

Připomněl ale také, že jemu osobně tato možnost zatím vždy unikla. "Už se mi to stalo podruhé. Minulý rok, když Slavia vyhrála titul, jsem v zimě odešel a taky jsem u toho nebyl, ale tam jsem aspoň nějakou zásluhu měl. Kdežto nyní jsem celý rok sledoval Slavii jenom v televizi a zásluhu na tom nemám žádnou. Ale samozřejmě jim to strašně přeju," řekl Vlček.

Budoucí slávistická posila rovněž věří, že se do Edenu bude vracet ověnčena jiným ligovým titulem - za vítězství v belgické lize. Anderlecht a jeho konkurent Standard Lutych v sezoně získaly shodně po 34 kolech 77 bodů. Anderlecht měl sice lepší skóre, ale v Belgii v případě shody musí rozhodovat vzájemný duel ve dvou utkáních.

"Šance jsou vyrovnané, protože Standard je velmi dobré mužstvo...ale věřím, že ten titul uděláme," dodal Vlček, který v poslední době kvůli zranění prakticky nehrál.

Trenér ho nicméně pro dnešní zápas nominoval, i když to ještě neznamená, jak podotkl Vlček, že se na trávník v prestižním a v Belgii s napětím očekávaném zápase nakonec dostane. "Jsem ale rád, že mě vzal a že tam aspoň takhle můžu být," dodal.

Budoucí slávistický navrátilec také zdůraznil, že už po návratu do Česka zůstane v domácí lize a na žádné další zahraniční angažmá už asi nepůjde.

"Nikdy neříkej nikdy, ale nepočítám, že bych ještě odcházel," prohlásil Vlček, pro nějž byl rok a půl v Belgii výbornou zkušeností. Po fotbalové i osobní stránce byl v Bruselu velmi spokojen. "Ten poslední půlrok jsem si představoval, že bych mohl nastupovat o něco víc, ale bohužel to je fotbal... ale jinak samá chvála," podotkl.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud