28. listopadu 2009 • 16:41

Zítka konečně nastoupil a hned vyhrál

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Český fotbalový brankář Daniel Zítka se po dlouhodobém zranění pomalu vrací do sestavy Anderlechtu Brusel. Ve středu odehrál svůj první zápas téměř přesně po roce od zlomeniny lýtkové kosti a dalších lehčích zranění, které utrpěl loni v listopadu.



Rezervnímu týmu Anderlechtu pomohl k výhře 3:1 v přípravném utkání s Unionem Gilloise. Přestože se již cítí dobře a připravený na návrat, je přesvědčený, že se už nikdy nedostane do formy, jakou měl před zraněním.

"Jsem velmi rád, že jsem byl schopen zápas odehrát. Je skvělý pocit být zpátky na hřišti. Po těch měsících rehabilitace je teď pro mě každý takový duel velmi důležitý. Potřebuji získat zpátky herní praxi," uvedl Zítka na oficiálních stránkách klubu. "Doufám, že zas brzy získám zpět 99 procent mé dřívější formy. Jsem si vědom toho, že plných sto procent formy se mi už pravděpodobně nikdy nevrátí. Ale přestože mi je už 34 let, stále mám do fotbalu velkou chuť," dodal.

Zítka se vážně zranil 28. listopadu loňského roku v závěru ligového utkání s Denderem, když si při nezaviněné srážce se soupeřem zlomil lýtkovou kost a vyrazil dva zuby. Následně se podrobil operaci, při které mu lékaři spravili i kotník a koleno.

Od té doby Anderlechtu Zítka chyběl. A není zatím jisté, zda se objeví v některém ze zbývajících pěti zápasů tohoto roku. Sám Zítka si myslí, že zasáhne spíše až do jarní části sezony. "Mám před sebou ještě hodně práce, proto nečekám, že se hned objevím v prvním týmu," dodal.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud