28. prosince 2009 • 11:19

Čech vs. ČT: Omluva za chování Železného

Autor: Pavel Krejča, Tomáš Pokorný, Blesk
Vstoupit do diskuse
48
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Svár mezi hvězdným brankářem Petrem Čechem (27) a moderátorem České televize Jakubem Železným (36) pokračuje.



Gólmana londýnské Chelsea rozčílily arogantní poznámky redaktora při natáčení videa k úternímu vyhlášení ankety Sportovec roku (v ní skončil reprezentační kapitán osmý, vyhrála rychlobruslařka Sáblíková).

Blesk vypátral nové informace, které potvrzují nevhodné chování syna bývalého ředitele TV Nova Vladimíra Železného! Do sporu vnesla světlo agentura BPA, která vyhlášení ankety Sportovec roku pořádala.

Dále čtěte:
Drama v Anglii! Čech narazil hlavou do tyče »
Petr Čech: Prostě MUSÍ být pan dokonalý »
Sportovcem roku je Sáblíková »

„Hned den po přenosu jsme všem sportovcům i manažerům rozeslali omluvné maily. V nich jsme se od způsobu moderování pana Železného distancovali,“ prohlásila Jana Obermajerová, ředitelka společnosti.

„Po zkušenosti z minulého roku jsme ho několikrát upozorňovali, že musí být ke sportovcům uctivější. Dokonce jsme s ním prošli scénář a některé pasáže vyškrtali. On je ale přesto v pořadu použil a ještě si další věci přidal. Z jeho chování jsme zklamaní,“ překvapila Obermajerová.

Moderátor České televize (pořad Události, komentáře) si prostě dělal, co chtěl. V předtočeném rozhovoru s Petrem Čechem, který se akce kvůli povinnostem v Premier League nemohl zúčastnit, pokládal gólmanovi jízlivé otázky.

Petr Čech před zápasem Ligy mistrů v Madridu
Petr Čech před zápasem Ligy mistrů v Madridu

„To jsem ještě nezažil. Velice se mě jeho arogantní a konfrontační tón dotknul. Navíc mi nebylo v rozhovoru umožněno pozdravit diváky. Proto jsem nakonec nesouhlasil s odvysíláním videa,“ vysvětlil jeden z nejlepších brankářů světa.

Železný si však trvá na svém! „Otázky mi přišly zcela relevantní. Nehodlám se totiž podílet na podle mě neoprávněném budování kultu hvězdné osobnosti Petra Čecha,“ vzkázal v neděli přes mluvčího Ladislava Štichu.

Ten za Českou televizi nasadil všemu korunu: „Litujeme, že se Čech místo zlepšení výkonů věnuje podobným komentářům.“

Reakci Železného na slova ředitelky Obermajerové o jeho chování se včera Blesku zjistit nepodařilo.

Tento dotaz jsem nechápal

Proč se Petr Čech tolik rozzlobil? Vytočily jej otázky a styl, kterým s ním Jakub Železný vedl rozhovor. Brankář jeho přepis pověsil na své webové stránky a okomentoval jej. Tady je: První otázka byla pochopitelná a dala se očekávat: Co říkáte na to, že jste se umístil na osmém místě?

„Odpověděl jsem, že je to pro mě vždy ocenění, když se jako zástupce kolektivního sportu umístím v anketě plné našich medailistů ze světových soutěží v individuálních sportech. Pak následovala druhá otázka, u které jsem nepochopil její spojení s anketou, ale samozřejmě jsem odpověděl.“ Objevily se informace, že odložíte helmu, je to pravda?

„Když jsem odpověděl, že se na nošení helmy nic nemění, že ji stále musím v zápasech mít, tak pan redaktor pronesl:“ Sedícího na lavičce vás naštěstí nikdo zranit nemůže. „Důvod pronesení této repliky mi stále není jasný, ale styl, jakým byla vyřčena, mi připadnul ironický až jízlivý. A to nebylo všechno...

Na závěr přišla totiž ještě tato otázka:“ Jak jste oslavil propad českého národního týmu na 25. místo žebříčku FIFA? „Tento dotaz už jsem opravdu nechápal vůbec, nicméně jsem slušně odpověděl, že se takové věci neslaví. Poté mi pan moderátor poděkoval a ukončil spojení...“
Vstoupit do diskuse
48

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud