31. října 2010 • 18:57

Necid dal gól a zařídil penaltu, stačilo to jen na bod

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Gól českého útočníka Tomáše Necida vynesl fotbalistům CSKA Moskva v utkání ruské ligy na hřišti Saturnu Moskevská oblast nakonec jen remízu 1:1. Necid překonal krajana Antonína Kinského v 39. minutě a dostal hosty do vedení; v druhém poločase se navíc po faulu na něj kopala penalta, González ji však neproměnil.



Necid byl na stadionu v Ramenském vidět od prvních minut. Tlačil se před domácí branku, střílel nebo přihrávkami hledal brazilského spoluhráče Vágnera Lova, po půlhodině hry dostal kvůli faulu na Necida žlutou kartu Zelao. V 39. minutě pak už český útočník popáté v sezoně skóroval, když se nejlépe zorientoval ve skrumáži před Kinským.

Začátek druhé půle ale hosté nezvládli, už po několik vteřinách hry vyrovnal po centru z levé strany Ivanov. CSKA tak inkasoval po devíti soutěžních zápasech, zadáci moskevského celku udrželi čisté konto 920 minut.

Krátce nato ale byl opět v hlavní roli Necid, po dnešku nejlepší český střelec v soutěži. V 53. minutě ho ve vápně srazil Nachušev, dostal červenou kartu a kopala se penalta, jenže González poslal míč vedle tyče.

Přesto měli hosté proti oslabenému soupeři k vítězství blíž, jenže Necid v 84. minutě z nadějné pozice netrefil. V nastaveném čase pak nejprve po jeho střele z ostrého úhlu nedokázal Vágner Love dorazit míč do odkryté branky, pak to ještě Necid zkusil sám, ale Kinského nepřekonal.

CSKA remizoval i ve dvou předchozích ligových zápasech, v tom minulém navíc rovněž neproměnil pokutový kop. V derby proti Dynamu nedal penaltu Dzagojev, který trefil tyč.

Soupeř pražské Sparty v Evropské lize dnes nastoupil v sestavě: Akinfejev - Nababkin, V. Berezuckij, Ignaševič, Ščennikov - Dzagojev (46. Šemberas), Mamajev (69. Honda), González (71. Tošič), Oliseh - Necid, Vágner Love.

CSKA je v tabulce dál třetí, na vedoucí Petrohrad ztrácí pět kol před koncem devět bodů.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud