23. června 2017 • 19:35

Horváth šéfuje v Sokolově. Přivedl čtyři hráče z plzeňské juniorky

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Krátce si odfrkl po náročné sezoně v Plzni a šel na věc na nové adrese. Pavel Horváth už se chopil trenérského kormidla v druholigovém Sokolově, odkoučoval první přípravný duel s Františkovými Lázněmi (6:1). Ikoně západočeské Viktorie pomáhají i mladé posily, z Plzně si do Sokolova přivedl na hostování hned čtyři hráče z juniorky.



Plzeň se Sokolovem dlouhodobě spolupracuje, s nástupem Pavla Horvátha na severozápadě Čech kooperace pravděpodobně ještě zesílí. S novým trenérem přišli i čtyři hráči, které Horváth vedl v plzeňské juniorce.

V Sokolově se na startu přípravy hlásili záložníci Michal Hlavatý (ten odlétá s reprezentací U19 na EURO do Gruzie), Bohumil Havel, Martin Rychnovský a obránce Nikola Vukajlovič. Několik dalších členů stávajícího kádru v minulosti Plzní také prošlo, případně klubu stále patří (Provod, Šiman, Medveděv).

Tři nové tváře si zahrály v první přípravě s Františkovými Lázněmi. Sokolov vyhrál bez problémů 6:1, ofenzivní záložník Havel si dokonce připsal dva góly.

"Spoustu hráčů jsem neznal, i z toho důvodu jsme začali s přípravou dřív, než bylo původně v plánu. Cítil jsem, že by byla potřeba ještě zkusit naši hru proti papírově slabšímu týmu, vyzkoušet věci, o kterých se bavíme na tréninku. Navíc někteří hráči s námi byli vůbec poprvé," popsal důvody narychlo domluveného přáteláku pro klubové stránky Pavel Horváh.

Z nových plzeňských tváří chyběl pouze Martin Rychnovský. "Včera odkulhal z tréninku a má nařízený pětidenní klid. Snad mu obtíže rychle ustoupí. Je podobný typ jako Bohouš Havel, navíc je levák. Šanci mu dám, ale teď jej přibrzdilo zranění," vysvětlil Horváth.

Horváth už pilně pracuje v novém angažmá, kde se chce zdokonalit v roli hlavního trenéra. V přípravě na něj čekají velké zkoušky - po utkání s Chemnitzem si příští sobotu zahraje proti Viktorii Plzeň, kde na lavičce dokončoval sezonu společně se Zdeňkem Bečkou.

Pavel Horváth, ikona plzeňského fotbalu a současný trenér Baníku Sokolov
Pavel Horváth, ikona plzeňského fotbalu a současný trenér Baníku Sokolov

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud