30. září 2008 • 12:40

Opavu povede Látal

Autor: ČTK
TOP VIDEA
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bývalý dlouholetý reprezentant Radoslav Látal je novým koučem druholigových fotbalistů Opavy. Osmatřicetiletý trenér přichází z Frýdku-Místku a nahradí Jiřího Nečka.



Toho vedení klubu po sobotní porážce v Praze na hřišti Dukly přeřadilo do funkce koordinátora mládeže.

Neček doplatil na špatný vstup Slezského FC do druhé ligy. Týmu se nevedlo především na domácím hřišti, kde vyhrál jediný ze čtyř dosavadních zápasů. Klub, který se měl rvát o přední příčky, se proto krčí až na jedenáctém místě tabulky.

"Představenstvo klubu sáhlo ke změně na základě špatných výsledků. Příchod Radka Látala by měl být pro kabinu novým impulzem," řekl ČTK generální manažer Opavy Pavel Hadamczik. Podle něj dosavadní trenér Neček zůstává v klubu a přesune se na post koordinátora mládeže

O Látala se během posledních měsíců zajímalo více druholigových klubů. Bývalý hráč Olomouce, Schalke 04 nebo Ostravy, kterou jako kapitán v roce 2004 dovedl k titulu, přijal až nabídku z Opavy.

Pod Látalem udělal Frýdek-Místek výrazný výkonnostní pokrok a zařadil se k nejlepším týmům v Moravskoslezské fotbalové lize. V loňském ročníku Poháru ČMFS dokázal vyřadit Baník Ostrava, letos málem zaskočil Spartu, která si postup zajistila až po penaltovém rozstřelu.

Látala na frýdecko-místecké lavičce nahradí Vladimír Skalba. Bývalý kouč Viktorie Žižkov měl nyní v Opavě na starost mládež.

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud