6. června 2009 • 16:45

Herec Trojan Bohemians bod nezachránil

Autor: spo, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ani snaha populárního herce Ivana Trojana, který nastoupil na závěrečné minuty druholigového účinkování fotbalistů Bohemians 1905, nevynesla favoritovi v dnešním utkání 30. kola proti Ústí nad Labem alespoň remízu.



Pražané se se soutěží rozloučili prohrou 0:1, ale i tak se ve Vršovicích slavilo. Po utkání hráči převzali z rukou místopředsedy svazu Jaroslava Vacka pohár pro vítěze druhé ligy.

Čtyřiačtyřicetiletý Trojan nastoupil v zeleno-bílém dresu s číslem 6 na posledních sedm minut, když vystřídal Jana Morávka. Věrný příznivec Bohemians 1905 přišel v zimě do Vršovic na hostování z jiného pražského klubu PSK Union Strašnice. Právě Morávek nejspíše naopak za Bohemians 1905 odehrál poslední zápas, a tak se s věrnými diváky loučil. "O jeho dalším osudu se rozhodne v červnu, a proto se raději rozloučil," řekl ředitel Bohemians 1905 Lukáš Přibyl.

Pestrobarevný trávník v Dolíčku.
Pestrobarevný trávník v Dolíčku.


Držitel čtyř Českých lvů neměl příliš času se ukázat, k míči se dostal jen čtyřikrát. Sedmi tisícovkám diváků předvedl nepovedenou narážečku, spoluhráčům se nabízel a nechápavě vrtěl hlavou poté, co byl sražen zezadu bez hvizdu rozhodčího. Sudí Bílek ho naštval ještě jednou, když ve chvíli, kdy Trojan napřahoval ke střele, odpískal konec utkání.

Ivan Trojan ve své životní roli.Foto Pavel Mazáč SPORT


"Od rozhodčího to bylo hodně netaktní. Už jsem si to chystal na střelu, ale on písknul," uvedl Trojan po zápase. Od trenéra Hoftycha měl prý pokyny, aby se co nejvíce zapojoval do ofenzivy. "Chodil jsem si dozadu pro míče, ale trenér mě hnal dopředu. Bohužel to nebylo ono. Nemohl jsem se na zápas připravit, jak jsem chtěl, protože jsem si nedávno poranil záda. I kvůli tomu jsem odehrál o deset minut méně, než bylo původně v plánu," dodal.

Trojanova účast v zápase měla i dobročinný podtext. Za každou minutu, kterou strávil na hřišti, věnují "klokani" 5000 korun ve prospěch Klubu nemocných cystickou fibrózou. Na jeho konto tak bude putovat 35.000 korun.

Přestože se diváci nedočkali výhry, postup se svými hráči oslavovali na hrací ploše a následně i na náměstíčku. "Škoda, že jsme dnes neuspěli. Oslavy nám to ale nepokazilo, fanoušci byli i tak výborní," dodal Přibyl.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud