4. května 2016 • 19:20

VIDEO: Dorost Sparty držel krok, Jablonec však vyhrál 2:1 a je ve finále

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Jablonce jsou druhým finalistou domácího poháru MOL Cupu. Severočeši v dnešní odvetě semifinále zvítězili na Spartě, která nasadila hráče mládežnických týmů, 2:1 brankami Tomáše Wágnera s Martinem Doležalem a po výhře 2:0 v úvodním duelu před týdnem si s přehledem pohlídali postup. Za domácí se trefil Daniel Turyna.



O vítěznou trofej si Jablonec 18. května zahraje v Teplicích s Mladou Boleslaví a půjde o reprízu finále z roku 2013. Jablonec postoupil do pohárového finále podruhé za sebou, před rokem po penaltovém rozstřelu podlehl Liberci. Sparta naopak po nevydařeném závěru ligy zakončí sezonu stejně jako před rokem bez trofeje.

Výsledek finále bude důležitý i z hlediska ligy. Pokud trofej nezíská Jablonec, postoupí do kvalifikace Evropské ligy i pátý tým konečné tabulky nejvyšší soutěže, jímž je momentálně Slavia.

Sparťanští trenéři kvůli velké marodce a důležitému sobotnímu utkání s Libercem v boji o druhé místo v lize nasadili do odvety až na brankáře Štěcha tým složený pouze z hráčů juniorky a celku do 19 let. Obě mužstva se letos stala mistry svých kategorií.

Sparta - Jablonec: Martin Doležal zvyšuje na 2:0 proti mladíkům
Video se připravuje ...

"Ty kluky samozřejmě známe, ale v takhle těžkém zápase mě příjemně překvapili. Hráli s obrovským nasazením, odvážně, velice sympaticky. Velká spokojenost s jejich výkonem. Absolutně nejvíc se mi líbil Sáček," řekl sparťanský trenér Zdeněk Ščasný.

Naopak Jablonec nasadil nejsilnější sestavu. "Když jsme viděli před zápasem sestavu domácího týmu, nejen pro nás, ale pro většinu veřejnosti to bylo překvapení, jako když Leicester získal anglický titul. Museli jsme kluky připravit, aby vůbec nic nepodcenili, to by se nám mohlo krutě vymstít," uvedl jablonecký trenér Zdenko Frťala.

Domácí mladíci zpočátku hráli odvážně a především po pravé straně předvedli několik nadějných útoků. Letenským ale dělaly problémy osobní a vzdušné souboje a právě z centrovaných míčů hosté udeřili.

Wágner byl po brzkém vystřídání zraněného Tecla na hřišti šest minut, než si naskočil na Masopustův centr z pravé strany a hlavou otevřel skóre. V 39. minutě Severočeši z podobné akce zvýšili, když se po dalším Masopustově centru prosadil Doležal. "Dvakrát jsem nacentroval. Jednou si to našel Doli, jednou Wagi a v klidu to tam uklidili," uvedl Masopust.

Sparta - Jablonec: Pohledný gól mladíka Turyny, dorost snížil na 1:2
Video se připravuje ...

Po změně stran se dočkali gólu i snaživí sparťané. Útočník Turyna v 54. minutě napřáhl těsně za vápnem a technickou střelou k tyči překonal Hrubého. "Šel jsem do zápasu s tím, že chci odevzdat dobrý výkon a dát nějaký gól. Střela byla tečovaná, a když to bylo v bráně, byl jsem strašně šťastný. Je to sen," pochvaloval si Turyna. "Mladí kluci si ten gól zasloužili, musím před nimi smeknout," podotkl jablonecký Doležal.

V 73. minutě mohl přidat třetí jabloneckou trefu Wágner, ale mířil jen do tyče. Krátce nato se jako střídající hráč dostal na trávník třetí ze sparťanské rodiny Frýdků Christián, Letenští už ale třetí prohru z posledních čtyř soutěžních duelů neodvrátili.

Odvetné utkání semifinále MOL Cupu, fotbalového poháru FAČR:

Sparta Praha - FK Jablonec 1:2 (0:2)
Branky: 54. Turyna - 22. Wágner, 39. Doležal. Rozhodčí: Královec - Wilczek, Mokrusch. Bez karet. Diváci: 2538. První zápas: 0:2, postoupil Jablonec.

Sestavy:

Sparta: Štěch - D. Mareček (46. Hašek), Březina, Piško, Kadlec - Záviška, Matoušek (46. Čapek), Sáček, Wiesner, Čmelík - Turyna (73. Ch. Frýdek). Trenér: Ščasný.
Jablonec: Hrubý - Rossi, Pernica, Beneš (46. Mihálik), Karavajev - Hübschman - Masopust, Greguš, Trávník - Doležal (56. Rys), Tecl (16. Wágner). Trenér: Frťala

Wágner: Proti mladým sparťanům jsme mohli jen ztratit
Video se připravuje ...

Mladík sparťan Sáček: Nemáme se za co stydět
Video se připravuje ...

Střelec Turyna: Nikdo se nebál, chtěli jsme se ukázat
Video se připravuje ...

Trenér dorostu David Holoubek (vlevo) měl na hřišti řadu svých svěřenců
Trenér dorostu David Holoubek (vlevo) měl na hřišti řadu svých svěřenců


Více na https://isport.blesk.cz/clanek/fotbal-domaci-souteze-pohar-facr/268039/scasny-dorostenci-v-sestave-sparty-verim-ze-to-fanousci-pochopi.htmlChcete mít přehled o všem důležitém, co se děje ve Spartě? Zde sledujte všechny zprávy a zajímavosti ze svého oblíbeného klubu >>

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud