12. října 2016 • 19:07

Mladíci to zvládli, těší Holoubka. Návrat Holzera a Zahustela je blízko

Autor: jav
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
SESTŘIH: Vancouver - Nashville 1:4. Hronkův tým tentokrát otočit nedokázal
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ulevilo se mu a nijak to neskrýval. Trenér Sparty David Holoubek se musel v utkání 3. kola MOL Cupu na hřišti Českých Budějovic obejít bez 15 hráčů základního kádru. I s výrazným využitím mladíků ovšem Sparta svou misi zvládla, výhra 2:1 ji posunula do dalšího kola. „Jsem rád, že můžu dát mladým klukům šanci,“ pochvaloval si dočasný kouč Letenských.



Vaše mužstvo ničí obrovská marodka, přesto jste dokázali utkání s Českými Budějovicemi kontrolovat. Těší vás výhra o to víc?
„Určitě jsem rád za to, že mohli být mladí kluci v sestavě, že se dostali v jeho průběhu do hry. Myslím si, že to zvládli obstojně. Hodnotím je pozitivně. Znám je, očekával jsem od nich standardní výkon. Pořád ale platí, že potřebují získávat zkušenosti v dospělém fotbale.“

Jsou tyhle zápasy přínosem i pro vás v tom směru, že vám ukazují, jak s mladými hráči při přechodu do seniorského fotbalu dál pracovat?
„Je to pravda, nicméně oči se mi otevřely už od té doby, co jsem v A týmu. Tedy tři měsíce, už během soustředění v Rakousku jsem viděl, jaký je rozdíl mezi mládežnickým a dospělým fotbalem. Snažil jsem se na to v tréninku zareagovat.“

Obránce Sparty Ondřej Mazuch v souboji
Obránce Sparty Ondřej Mazuch v souboji

Těší vás, že utkání rozhodli Pulkrab s Julišem, tedy hráči, kteří za normálních okolností nemají pevné místo v sestavě?
„S tímhle hodnocením bych počkal do ligového utkání. Tohle byl pohár proti soupeři z druhé ligy, byť byl velice kvalitní. Byl bych moc rád, kdybyste mi tuhle otázku položil třeba po utkání v Plzni. (usmívá se)

Už v neděli vás čeká utkání s Jihlavou, potom duely proti Beer Ševě a Plzni. Mohl by se na ně někdo z marodů dát dohromady?
„Nepředpokládám, že by se měl někdo vrátit zdravý. Výjimkou jsou Dan Holzer a Ondra Zahustel, ti by mohli být připravení na Jihlavu. Ještě je to ale s otazníkem.“

Václav Kadlec měl zdravotní problémy v závěru reprezentačního utkání proti Ázerbájdžánu. Jaký je jeho stav?
„Vašek je v pořádku, ve středu byl zaléčený, rehabilitoval. Měl by být připravený na nejbližší utkání.“

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud