10. února 2022 • 11:32

Semifinále MOL Cupu: Sparta půjde na vítěze duelu Jablonec - Boleslav

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
1
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Sparty Praha se v semifinále domácího poháru MOL Cupu utkají na Letné s vítězem čtvrtfinále Jablonec - Mladá Boleslav. Postupující z další dohrávky mezi Hradcem Králové a Bohemians 1905 přivítá Slovácko. Rozhodl o tom dnešní los v sídle Fotbalové asociace ČR na pražském Strahově.



Z programu čtvrtfinále se zatím odehrály jen dva zápasy. Sparta ve středu zvítězila v derby na hřišti obhájce trofeje Slavie 2:0 a v Edenu vyhrála soutěžní utkání po sedmi a půl letech. V poháru Letenští zdolali odvěkého rivala prvně od sezony 1995/96.

Sparta si zahraje semifinále MOL Cupu počtvrté za sebou. Předloni došla až k vítězné trofeji a pohár ovládla posedmé v samostatné historii. Letenští se v tomto ročníku MOL Cupu poprvé představí doma, v předchozích třech duelech venku neinkasovali.

Zápas mezi Jabloncem a Mladou Boleslaví byl z původního středeční termínu o týden odložen kvůli víkendovému sněžení, které znemožnilo připravit domácímu klubu trávník do odpovídajícího stavu. S oběma potenciálními soupeři si Sparta v blízké době zahraje i v lize. V Jablonci se představí ve 22. ligovém kole 20. února, v Mladé Boleslavi pak 19., nebo 20. března.

Sparta je v poháru coby třetí tým aktuálně nejvýše postaveným mužstvem z ligy, vedle druhé Slavie už vypadl i lídr tabulky z Plzně. Pátý celek nejvyšší soutěže Slovácko zvítězilo ve druhém středečním duelu čtvrtfinále MOL Cupu v Olomouci až po penaltovém rozstřelu a do semifinále prošlo poprvé od ročníku 2008/09. Tehdy se představilo ve finále, v němž podlehlo Teplicím.

Tým z Uherského Hradiště se mezi nejlepší čtyřkou soutěže znovu představí venku. Nastoupí buď v domácím azylu Hradce Králové v Mladé Boleslavi, nebo na hřišti Bohemians 1905 v Ďolíčku. Dohrávka čtvrtfinále mezi "Votroky" a Pražany je na programu v úterý, o den dříve než utkání v Jablonci.

Oficiálním hracím termínem semifinále je středa 2. března, finále se uskuteční 4. května. Vítěz si zajistí účast v kvalifikaci Evropské konferenční ligy. Finále bude hostit hůře postavený tým v tabulce koeficientů za posledních pět pohárových ročníků.

Semifinálové dvojice:

Hradec Králové/Bohemians 1905 - Slovácko
Sparta - Jablonec/Mladá Boleslav

Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud