Jan Podroužek
18. července 2014 • 15:57

SUPERPOHÁR: Dva rivalové, dva motivy. O co hrají Sparta a Plzeň?

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

ONLINE 17:45 | Přelet nad Hušbauerovou nohou. Poslední vítězství Plzně nad Spartou. Dvaadvacet měsíců staré. Triumf Viktorie 1:0 zkraje sezony 2012/2013 po známém pádu Davida Limberského byl důležitou částí pozdějších titulových oslav. Jenže Plzeň už skoro dva roky Spartu neskolila. Šance je dnes, v Superpoháru na Letné. Sparta hraje o potvrzení suverenity. Plzeň o povzbuzení.



Sparta drží Viktorii pod vodou. Pevně. Neprohrává s ní už dva roky. Naposledy si suverénně vzala titul a šťastně i pohár. Dneska si může přisvojit na úkor velkého soupeře třetí trofej. Superpohár.

„Jsme rádi, že naše n souboje takhle zvládáme jsme na ně vždycky dobře připravení. ky připrave Čím déle tahle nadvláda bude trvat, tím lépe. Určitě nám to chce Plzeň vrátit, nedaruje nám to, ale my tu trofej chceme, byla by další, kterou si může zapsat do našich hráčských kariér,“ burcuje před hráč duelem záložník Sparty Lukáš Vácha.

Nebylo od toho daleko, aby Plzeň letenského soka v předchozím ročníku trochu přibrzdila. Obrovské manko v lize, šestnáct bodů, o které soubor Vítězslava Lavičky převýšil Západočechy, mohl být ztmaven v poháru. Plzeň ho měla rozjetý na vítězství, vedla o gól ještě těsně před koncem. Jenže přišla ruka Milana Petržely ve vápně, Josef Hušbauer proměnil penaltu a v rozstřelu se zase radovala Sparta.

Teď už to dělá dvaadvacet měsíců. Čtyři vzájemné zápasy v řadě. Tak dlouho se Plzeň neradovala. Byť šlo o dvě velmi těsné prohry a o dvě remízy.

Superpohár? Generálka na ostrá utkání

„Ani bych to nevěděl, kdybyste mi to neřekl,“ pokrčil rameny po dotazu na neúspěšnou sérii trenér Plzně Dušan Uhrin. „Nejsem tu tak dlouho, hrál jsem proti Spartě dvakrát, z toho byla jedna remíza, takže to tak nevnímám. Ale pro to vítězství uděláme všechno.“

Uhrin bere tenhle zápas jako „zajímavou generálku“. Tým se potřebuje usadit, nabrat sebevědomí. Během přípravy defenziva Viktorie neudržela ani jednou čisté konto, dokonce ani proti třetiligovým Domažlicím, které ale rozbila 8:1.

„Dělali jsme drobné chyby v obraně a soupeř tyhle drobné výpadky vždycky potrestal. Pracujeme na tom, ale podle mě tenhle zápas nenapoví o rozložení sil nic. Jen nám trenérům dá z hlediska dalších utkání návod, kdo z hráčů by mohl hrát a kdo ne,“ vykládá Uhrin.

„Myslím, že vítězství může dát týmu psychologickou výhodu, jsme si toho vědomi. Každý náš vzájemný zápas přináší napjatý duel, něco podobného očekáváme i dnes. A rádi bychom dokončili triple,“ míní zase Lavička.

Boj o milion může taky částečně napovědět, jak bude vypadat ligová honička mezi rivaly.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud