18. července 2014 • 04:50

Horváth: Superpohár proti Spartě? Nechápu, proč se to hraje

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Olomouc - Sparta 1:4. Kanonáda hostů, rozhodl skvělý Krejčí
SESTŘIH: Hradec Králové - Slavia 1:2. Zemětřesení v sestavě a drama v závěru
VŠECHNA VIDEA ZDE

ONLINE 17:45 | Stává se ze Sparty plzeňské prokletí? Západočeští fotbalisté svého letenského rivala už čtyři zápasy neporazili, naposledy se z výhry radovali téměř před dvěma lety. Kapitán Pavel Horváth ani trenér Dušan Uhrin ale negativní bilanci nevnímají. Západočeský lídr se pozastavil i nad tím, že se Superpohár vůbec hraje, když ligu i český pohár opanovala v minulé sezoně Sparta.



Plzeňští fotbalisté svůj předzápasový trénink absolvovali ještě v domácím areálu, na Letnou přijeli v autě pouze trenér Uhrin a kapitán Pavel Horváth . Oba pak vykládali o tom, co pro ně páteční souboj o český Superpohár znamená.

„Je to naše první utkání v letošní sezoně, beru to jako generálku, kterou chceme vyhrát. Že nastoupíme proti Spartě, je tak nějak navíc. Myslím, že ten zápas napoví pouze nám trenérům v tom, kdo by měl a neměl hrát v dalších zápasech. Až druhé utkání bude ostré, to ligové s Příbramí,“ soudil Uhrin.

Plzeň naposledy Spartě podlehla ve finále českého poháru, když inkasovala až v nastavení základní hrací doby a pak prohrála v penaltách. „Nechceme Spartě nic vracet, soustředíme se na konkrétní zápas. Jde o začátek nové sezony, tu minulou byla úspěšnější Sparta. Doufám, že teď se bude dařit nám a v pátek vyhrajeme,“ uvedl Horváth.

Dušan Uhrin a Pavel Horváth před Superpohárem proti SpartěFoto ČTK

Zápas o Superpohár, kde se podle tradice z jiných zemí střetává vítěz ligy a domácího poháru, v Česku zatím nemá takovou tradici. Sparta s Plzní se střetnou v jeho teprve pátém ročníku.

V tuzemsku zatím tento zápas bojuje o přízeň, na páteční utkání se čeká v lepším případě okolo 4000 diváků. Přitom během sezony bývají souboje dvou nejlepších českých týmů beznadějně vyprodané.

„Čím zlepšit atraktivitu Superpoháru? Třeba by se to mohlo hrát na neutrální půdě v menším městě. Výkony hráčů propagací nezlepšíme, jinak fakt nevím,“ zamýšlel se Horváth. Na začátku parného víkendu se do Prahy chystá zhruba 300 plzeňských fanoušků, na jiné souboje se Spartou přijíždí do hlavního města příznivců mnohem víc.

Dušan Uhrin a Pavel Horváth před Superpohárem proti SpartěFoto ČTK

Pokud by se dodržoval princip Superpoháru, hrála by ho jako držitel double Sparta se Spartou. Takhle dostal šanci druhý nejúspěšnější tým v lize i poháru, plzeňská Viktoria. „Nechápu, že se to vůbec hraje, když jsme ani jednu soutěž nevyhráli. Ale tahle situace někdy může nastat. A aby se dodržela tradice Superpoháru, asi se zápas hraje,“ říkal plzeňský lídr.

Západočeši přes léto výrazně posílili kádr. Vrátili se Rajtoral s Pilařem , přišli Vaněk, Chramosta , Chrien, k týmu se připojil mladý útočník Stratil. Plzeňským se ale v přípravě výsledkově příliš nedařilo, na herním soustředění v Rakousku žádné utkání nevyhráli (2xremíza, 2x prohra).

„U nových hráčů jsem spokojený z hlediska přístupu, každý má na to, aby mohl hrát v základu. Čas ukáže, jak se s tím kluci poperou. Kádr jsme měli kvalitní ještě předtím, než přišli. Dnes máme všechny klíčové hráče zdravé, konkurence je dobrá věc. Chceme hrát poháry a tam budeme potřebovat všechny,“ hodnotil Uhrin nové tváře.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud