26. června 2017 • 22:24

Kemp ČAFH opět láká fotbalisty bez angažmá

Autor: pk
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté bez angažmá mají i letos šanci letní přípravxy v kempu, který pořádá Česká asociace fotbalových hráčů. Akce se již rozběhla v Kunicích u Prahy, „Hráči se pořád mohou hlásit, i když třeba ofenzivní posty máme dobře zdvojené i ztrojené. Stává se, že kluci najdou angažmá a šanci dostanou hráči na čekané, takže se nikdo nemusí bát ozvat,“ říká Dominik Rodinger, sportovní manažer ČAFH.



Takže se můžou hráči stále hlásit?
„Určitě. Třeba krajní obránce máme jen dva. Z toho Gaston Mendy čeká na ukončení v Rumunsku, takže přijede určitě až po 30. červnu. Jsou to posty, které společně s hrotovým útočníkem jsou nejvíce poptávané, ať už od klubů nebo manažerů. Druhá věc je ta, která se opakuje každý rok, že je ještě spousta kluků, kteří se ostýchají nebo se bojí přijít hned od prvního dne. Počkají, kdo tam vlastně je, zjistí, že tu trénují i ligoví hráči a teprve poté zavolají.“

Jak je to tedy s účastí na kempu, převažují profesionálové?
„Teď je to ve prospěch profíků 70 ku 30. Je to zase míchanice zkušených hráčů z ligy s neokoukanými mladíky, kteří se chtějí poprat o svojí šanci. Jasně, že každý nebude mít na to hrát ligu a tak se mu budeme snažit najít mu angažmá v ČFL, MSFL či divizi. Kolikrát v minulosti ale kluci dokázali překvapit a dostali se do vyšších soutěží.“

Máte informace, jak se o kemp zajímají třeba právě kluby z první a druhé ligy, či dalších soutěží?
„Jsou kluby, které sledují naše akce dlouhodobě. Vyovuje to ale nejspíš všem. Ozývají se klujy, kde viděli naší práci v minulosti. Doslechli se, že tu černou práci, čím myslím testování hráčů, uděláme za ně a pošleme jim zdravého a připraveného hráče."

A co agenti?
"Najdou se takoví, kteří i své hráče dávají do kempu, což je správně, protože jim nebrání trénovat s týmem. Největší zlo jsou ‘‘amatérští‘‘ agenti, kteří by nejradši všechny hráče přestěhovali do nejnižších soutěží Rakouska či Německa. Jasně říkám ne!! Nejdřív musí dostat šanci kluby z českých soutěží a poté až kluky prodávat někam do nižších zahraničních soutěží. Za chvilku tady nebudeme mít hráče, protože těm klukům blbnou hlavu s penězi. Dřív v těchto soutěžích nastupovali starší hráči a teď bychom tam tahali 18leté kluky? Nesmysl. Toto musíme zastavit."

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud