23. listopadu 2016 • 16:43

Hrozba pro Spartu. Kvůli nemoci možná nenastoupí Lafata ani Holek

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tohle je další nepříjemnost. Fotbalová Sparta se v utkání Evropské ligy proti Southamptonu možná bude muset obejít bez útočníka Davida Lafaty a stopera Maria Holka. Oba jsou nemocní a jejich start je ve čtvrtečním duelu (ONLINE, 19:00 na iSport.cz) v ohrožení. 



Ve prospěch Sparty hraje špatná forma Southamptonu, který vyšel střelecky naprázdno v posledních třech pohárových zápasech venku. Situaci jí však už několik týdnů komplikuje řada absencí, mezi které se na poslední chvíli zařadili také útočník David Lafata a stoper Mario Holek.

"Nejde o žádné zranění, ale oba mají teplotu a netrénují s týmem," řekl na tiskové konferenci trenér David Holoubek. "Jsou v péči lékařů a uvidíme, jak to bude zítra vypadat," uvedl kouč, který nemůže počítat ani s vykartovaným Matějem Pulkrabem a dlouhodobě zraněnými hráči, mezi nimiž jsou mimo jiné Tomáš Rosický, Martin Frýdek nebo Václav Kadlec s Lukášem Váchou.

Holoubek: Je skvělé, že 2 zápasy před koncem bojujeme o postup
Video se připravuje ...

Oproti nedělnímu duelu s Karvinou však můžou nastoupit Bořek Dočkal s Ondřejem Mazuchem, kteří v domácí lize nehráli kvůli disciplinárním trestům. "Je to pro nás strašně důležitá věc. Jsem rád, že se můžou s námi připravovat na takhle důležitý zápas pro Spartu," uvedl Holoubek.

Ocenil to také proto, že proti Southamptonu nejspíš bude muset opět nasadit hráče z juniorky, kteří nejsou na podobné zápasy zvyklí. "Musíme je na to připravit. Trošku spoléhám, že kluci jako Havelka, který nastoupil v lize, nebo Dudl, co hrál v Beer Ševě, už jsou malinko otrkaní," řekl sparťanský kouč.

Proti Southamptonu bez Lafaty a ve venkovních dresech
Video se připravuje ...

"A také jim musí pomoci hráči, co jsou základními stavebními kameny. Dočkal, Mazuch nebo Mareček je musí podpořit a strhnout je," přidal Holoubek, pro kterého ve čtvrtek proti Southamptonu možná půjde o poslední zápas v roli hlavního trenéra Sparty.

Šestatřicetiletý kouč zatím nemá licenci a udělená výjimka mu skončí v pátek. "Je to pravda, v tuhle chvíli to musí převzít někdo jiný. Ale nepředpokládám, že by se něco měnilo z hlediska vedení týmu, tréninku a koučinku při zápasech," uvedl Holoubek.

Sparta už v dosavadním průběhu evropských pohárů vydělala čtyři miliony eur (asi 108 milionů korun). V případě postupu do jarního play off by si přišla minimálně na dalších 800 tisíc eur (asi 21 milionů korun).

Chcete mít přehled o všem důležitém, co se děje ve Spartě? Zde sledujte všechny zprávy a zajímavosti ze svého oblíbeného klubu >>

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud