8. března 2018 • 22:58

Sporting Lisabon - Plzeň 2:0. Domácí vykročili za postupem do čtvrtfinále

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Plzně v úvodním osmifinále Evropské ligy prohráli na hřišti Sportingu Lisabon 0:2 a vzdálil se jim premiérový postup mezi nejlepší osmičku soutěže.Na stadionu Josého Alvaladeho se v obou poločasech trefil útočník Fredy Montero. Viktoria v Evropské lize prohrála po pěti zápasech. Odveta na západě Čech se hraje za týden.



Góly

Domácí: 45+1. Montero, 49. Montero

Hosté:

Sestavy

Domácí: Patrício (C) – Ristovski, Coates, Mathieu, Coentrão (85. R. Ribeiro) – W. Carvalho, B. Fernandes – G. Martins, B. Ruiz (78. B. César), Acuňa (57. Battaglia) – Montero.

Hosté: A. Hruška – Řezník, Hejda, Hubník (C), Limberský – Hořava, Hrošovský – Petržela (62. Chorý), D. Kolář (75. J. Kovařík), Zeman (82. Čermák) – Krmenčík.

Náhradníci

Domácí: Salin, Ribeiro, César, Battaglia, Petrović, Palhinha, Tavares

Hosté: Kozáčik, Chorý, Kovařík, Hájek, Bakoš, Havel, Čermák

Karty

Domácí: Battaglia, Coates, W. Carvalho

Hosté: Hořava, Limberský

Rozhodčí

Alexej Kulbakov – Dmitri Žuk, Oleg Masljanko (všichni BLR)

Stadion

Estádio José Alvalade, Lisabon (kapacita: 50.466 diváků)

V základní sestavě Plzně chyběl nemocný Kopic, kterého v záloze nahradil Petržela. Ani na lavičce Sportingu nebyl nejlepší střelec portugalského týmu Dost, jenž nestihl doléčit svalové zranění.

Domácí hráči začali očekávaným náporem a poprvé vážně zahrozili v 19. minutě. Po rychle rozehraném přímém kopu se ke střele dostal Ruiz, ale Hruška míč vykopl. O chvíli později Acuňa z dálky napálil břevno.

Hosté nehráli proti favoritovi ustrašeně a snažili se útočit. Po Limberského centru Řezník hlavičkoval jen do náručí připraveného gólmana Ruie Patrícia. Později Petržela slibný brejk zkazil nepovedenou finální přihrávkou.

Krátce před pauzou dvakrát minul plzeňskou branku Bruno Fernandes, ale v první minutě nastavení už třetí tým portugalské ligy otevřel skóre z protiútoku. Ruiz přihrál Coentraovi, který akrobaticky našel v šestnáctce Montera a kolumbijský útočník propálil Hrušku.

Sportingu vyšel i začátek druhého poločasu. Petržela ve středu hřiště opět ztratil míč a nabídl domácím další brejk. Bruno Fernandes našel za obranou Montera, který si pohrál s Řezníkem i Hubníkem a zamířil přesně k tyči.

"Lvi" v té době měli obrovskou převahu a chvílemi si s plzeňskými hráči dělali, co chtěli. V 65. minutě zabránil třetímu gólu Hruška, když skvělým zákrokem zblízka vychytal Ruize. Plzeňský brankář později vyrazil i ránu Bruna Fernandese.

Lídr české ligy si první větší šance vypracoval až v závěrečné čtvrthodině. Nejprve střídající Kovařík našel v pokutovém území Krmenčíka, který však z těžké pozici přestřelil. Nejlepší plzeňský střelec brzy nato hlavou jen těsně minul branku. V nastavení Viktorii opět podržel Hruška proti střele Mathieuho z dalšího protiútoku.

Úvodní zápas osmifinále fotbalové Evropské ligy:

Sporting Lisabon - Viktoria Plzeň 2:0 (1:0)

Branky: 45.+1 a 49. Montero. Rozhodčí: Kulbakov - Žuk, Masljanko (všichni Běl.). ŽK: Battaglia, Coates, William Carvalho - Hořava, Limberský. Diváci: 26.090.

Sporting: Rui Patrício - Ristovski, Coates, Mathieu, Fábio Coentrao (85. Rúben Ribeiro) - William Carvalho, Bruno Fernandes - Gelson Martins, Ruiz (78. Bruno César), Acuňa (57. Battaglia) - Montero. Trenér: Jesus.
Plzeň: Hruška - Řezník, Hejda, Hubník, Limberský - Hořava, Hrošovský - Petržela (62. Chorý), Kolář (75. Kovařík), Zeman (82. Čermák) - Krmenčík. Trenér: Vrba.

RENTGEN: Problémy Plzně? Musí zrychlit přechod do útoku
Video se připravuje ...

CELÝ SESTŘIH: Plzeň - Jihlava 0:1. Lídra senzačně sestřelil Tlustý
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud