26. února 2021 • 12:40

Slavia proti Gerrardovi! "Sešívaní" v Evropské lize dostali Glasgow Rangers

Autor: krm, vmn, ČTK
Vstoupit do diskuse
18
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté pražské Slavie znají soupeře pro osmifinále Evropské ligy. "Sešívaní" se utkají se skotskými Rangers, kteří naprosto suverénně vládnou domácí soutěži.  Zápasy se odehrají 11. a 18. března. První souboj bude hostit Eden. 



„Parádní los!“ zaradoval se na Twitteru Jaroslav Tvrdík. Soupeř pro osmifinále Evropské ligy je velmi atraktivní a zároveň hratelný, čeští mistři mají šanci na postup. První zápas 11. března proti Rangers budou hrát v Edenu, o týden později poletí do Glasgow.

„Hrozně rád bych se podíval i na Rangers, ve Skotsku jsem ještě nebyl,“ říkal ještě před losem Jindřich Trpišovský. Sen se mu splnil v letadle na cestě z Leicesteru.

Zatímco Slavia vyřadila třetí tým Premier League v součtu 2:0, jejich příští soupeř přestřílel Antverpy celkem 9:5. Legenda ostrovního fotbalu a především Liverpoolu Steven Gerrard vede Rangers ve skotské lize naprosto suverénně za titulem. Po třiceti kolech mají Rangers 82 bodů s impozantní bilancí 26 výher a 4 remíz bez porážky se skóre 73:9. 

Poslední český zástupce v této sezoně pohárů nečekaně postoupil do osmifinále po čtvrteční výhře 2:0 v Leicesteru v odvetě úvodního kola vyřazovací fáze. V prvním zápase před týdnem slávisté s třetím týmem anglické ligy remizovali bez branek.

Červenobílé čeká osmifinále znovu po dvou letech. Předloni postoupili v Evropské lize až do čtvrtfinále, kde po dvou těsných porážkách vypadli s Chelsea. Jarní část hrají Pražané teprve podruhé od sezony 2007/08. Pohárovým maximem Slavie je semifinále Poháru UEFA z roku 1996.

Los osmifinále fotbalové Evropské ligy (první zápasy 11. března, odvety 18. března):


Slavia Praha - Glasgow Rangers
Ajax Amsterodam - Young Boys Bern
Dynamo Kyjev - Villarreal
AS Řím - Šachtar Doněck
Olympiakos Pireus - Arsenal
Dinamo Záhřeb - Tottenham
Manchester United - AC Milán
Granada - Molde

Strhující životní příběh kouče Slavie čtěte už nyní v knize Trpišovský: Úplný příběh milionového trenéra. Koupit ZDE>>>

Vstoupit do diskuse
18

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud