7. května 2009 • 22:50

Brémy vyřadily Jarolímův Hamburk

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

FOTOGALERIE - Český fotbalista David Jarolím si finále Poháru UEFA nezahraje. Jeho Hamburk nedokázal využít náskok 1:0 z prvního semifinálového duelu v Brémách a po dnešní domácí porážce 2:3 v odvetě se se soutěží rozloučil.



Werder ze severoněmeckého derby postoupil díky většímu počtu vstřelených branek a 20. května se utká v istanbulském finále s Šachtarem Doněck.

Ve finále se nakonec nepředstaví ani jeden z Čechů, protože Tomáš Hübschman dostal žlutou kartu a vyvrcholení Poháru UEFA bude sledovat jen z dálky.

Šachtar postupuje, Hübschman dohrál »

V zádech s jednobrankovým náskokem z prvního duelu se Hamburk nepotřeboval za každou cenu tlačit do bezhlavé ofenzivy. I tak se mu úvod povedl ještě lépe, než možná čekal.

Ve 12. minutě přežil nebezpečnou Pizarrovu hlavičku a z protiútoku udeřil. Mathijsen krásně vysunul kolmicí Oliče a chorvatský kanonýr zkušeně dloubl balon přes vybíhajícího Wieseho do sítě.

David Jarolím viděl od sudího De Bleeckereho žlutou kartu
David Jarolím viděl od sudího De Bleeckereho žlutou kartu


Zdálo se, že domácí mají hru pevně ve své moci, ale po půlhodině bylo vše jinak. Nejprve Oliče v druhé šanci vychytal brémský gólman a vzápětí se hosté dočkali vyrovnání.

Diego si ve středu hřiště krásně vyměnil balon s Pizarrem, dostal se až před Rosta a chytře jej přehodil. Werder ožil a zatlačil domácí tým do hluboké defenzivy.

V 37. minutě mohl dokonat obrat skvěle hrající Diego, jehož střela z dálky skončila s pomocí Rostovy teče na břevně. Hamburk byl rád, že do přestávky ubránil nerozhodné skóre.

Po pauze se domácí postupně vymanili z náporu. Po hodině hry poslal ostrý přízemní centr do vápna Jansen, ale nikdo z nabíhajících hráčů na něj nedosáhl a následnou Trochowského dorážku vyrazil Wiese.

Pak však přišla 66. minuta, kdy za šestnáctkou napřáhl Pizarro a Rost lovil podruhé balon z branky. Čtvrthodiny před koncem mohlo být s otřesenými domácími ještě hůře, tentokrát ale Rost včas vyběhl a zneškodnil Pizarrův únik skrz nedůraznou hamburskou obranu.

V 83. minutě Brémy jásaly potřetí; na rohový kop si naskočil střídající Hugo Almeida a na brankové čáře doklepl hlavou Baumann. Za čtyři minuty vykřesal domácím naději další přesnou hlavičkou Olič, ale víc už Hamburk nestihl.

Po semifinálovém vyřazení z Německého poháru tak vypadl s Werderem také ve stejné fázi Poháru UEFA, oba týmy zakončí svoji šňůru čtyř vzájemných zápasů ligovým duelem.

Odvetné semifinálové utkání fotbalového Poháru UEFA:

Hamburk SV - Werder Brémy 2:3 (1:1)
Branky: 12. a 87. Olič - 29. Diego, 66. Pizzaro, 83. Baumann. Rozhodčí: De Bleeckere - Hermans, Huens (všichni Belg.). ŽK: Alex Silva, Jarolím, Boateng - Naldo, Diego, Hugo Almeida. Diváci: 51.500. První zápas 1:0, postoupily Brémy.

Sestavy:
Hamburk: Rost - Demel (63. Boateng), Gravgaard, Mathijsen, Jansen (77. Aogo) - Jarolím, Alex Silva (72. Benjamin) - Pitroipa, Trochowski - Petrič, Olič. Trenér: Jol.

Brémy: Wiese - Fritz, Mertesacker (54. Prödl), Naldo, Boenisch - Frings, Baumann, Özil - Diego - Pizarro (90. Niemeyer), Rosenberg (61. Hugo Almeida). Trenér: Schaaf.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud