Richard Šíma
30. července 2009 • 22:33

Skvěle! Olomouc deklasovala Aberdeen

Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Speciál ŽIVĚ s fanoušky: Žluté ohrožení? Priske teď už nikoho šetřit nebude
Roboti místo trávníkářů? V bundeslize už tréninková hřiště sečou i automaticky
VŠECHNA VIDEA ZDE

AKTUALIZOVÁNO - Neuvěřitelný debakl uštědřili fotbalisté Sigmy Olomouc skotskému Aberdeenu. Na jeho půdě vyhráli 5:1 a před odvetou třetího předkola Evropské ligy jsou už skoro jistým postupujícím. Skotům způsobili Hanáci dokonalý šok.



„Tak na tohle se ve Skotsku hned tak nezapomene,“ hlásil Sportu Tomáš Černý, brankář skotského Hamiltonu, jenž zápas z tribuny sledoval. „Tohle tady nečekal nikdo a bude chvíli trvat, než se z toho Aberdeen vzpamatuje,“ pravil exolomoucký brankář.

Hanáci nasázeli Aberdeenu ve druhém poločase čtyři góly a 11 tisíc fanoušků zcela oněmělo. „Ani nepískali. Byli prostě ticho. A jen se dívali, co se to děje a pak začali odcházet domů,“ líčil Černý.

Pro Olomouc bylo velice důležité, že zvládla prví půli. To měli ještě domácí Skotové chuť a elán bojovat, přestože to byl český tým, kdo díky Hubníkovi jako první otevřel skóre.


SLEDOVALI JSME ONLINE >>>


„Aberdeen pak rychle vyrovnal, což byla pro Olomouc smůla. Ale i tak hrála Sigma pořád dobře, ten inkasovaný gól ji nepoložil. Neustále si vyměňovala balon mezi svými hráči, perfektně kombinovala a zvlášť se mi vepředu líbil Michal Hubník,“ všiml si gólman Hamiltonu. „Ten na Skoty platil tím, jak dokázal vepředu neustále držet míč,“ dodal Černý.

Poločasový výsledek dával Sigmě slušnou naději do odvety, ovšem co se začalo dít na hřišti po přestávce, to nečekal nikdo. Sigma rozdávala soupeři direkt za direktem, a ten se zpočátku ještě vrávoravě vracel do hry, až nakonec zcela kapituloval.

„To, co hrál Aberdeen ve druhém poločase, to byla hrůza. Opravdu. Jestli to bylo tím, že tady liga ještě nezačala, nebo prostě výkonem Sigmy, to je těžko odhadnout. Každopádně tady udělal Olomouc českému fotbalu hodně dobrou reklamu,“ uzavřel Černý.

Už tak vysoké skóre mohl ještě v závěru navýšit Bajer, který trefil břevno. Odveta se hraje za týden ve čtvrtek v Olomouci.

FC Aberdeen - Sigma Olomouc 1:5 (1:1)

Branky: 23. Mulgrew - 18. Hubník, 65. Bajer, 69. Petr, 83. Ordoš, 90. Hořava. Rozhodčí: Laperriere - Hidber, Lanz (všichni Švýc.). ŽK: Foster - Janotka, Heidenreich. Diváci: 11.000.

Sestavy:

Aberdeen: Langfield - Mulgrew, Duff, Foster, McDonald - Considine, Young, Kerr, Miller - Mackie (60. Maguire), Aluko (73. Paton). Trenér: McGhee.

Olomouc: Drobisz - Rossi, Dreksa, Škerle, Onofrej - Bajer, Hořava - Janotka, Otepka (58. Kaščák), Hubník (85. Heidenreich) - Petr (75. Ordoš). Trenér: Psotka.


Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud