31. července 2009 • 16:06

Debakl od Olomouce? Noční můra, lamentoval kouč

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pořádnou ostudu si hned v premiéře uřízl nový kouč fotbalistů Aberdeenu Mark McGhee. The Dons, jak se klubu ze Skotska přezdívá, utrpěli v úvodním utkání 3. předkola Evropské ligy s Olomoucí nejtěžší domácí prohru v pohárové historii.



"Noční můra", hlásá titulek na oficiálním webu po výprasku 1:5. "Z pohárové Evropy jsme venku. Ve druhém utkání si už můžeme zachránit jen čest," odepsal McGhee naděje před odvetou v Olomouci.

Odpovědnost za blamáž čtvrtého týmu minulého ročníku skotské ligy vzal na sebe.

"Nemůžeme vinit žádného z hráčů, kteří nehráli na svých pozicích. Bylo to moje rozhodnutí a obrátilo se proti nám," řekl neurčitě McGhee, který nepopřel, že se vedle personálních potíží projevila i nerozehranost.

"V porovnání se soupeřem jsme vypadali jako tým, který je v přípravě příliš krátce. Nefungovali jsme na hřišti tak, jak jsme čekali. Máme před sebou ještě hodně práce," konstatoval McGhee dva týdny před začátkem ligy.

Aberdeen, který v roce 1983 dovedl slavný Sir Alex Ferguson až k triumfu v Poháru vítězů pohárů, zkolaboval ve čtvrtek v poslední půlhodině. Ve druhém poločasu ho rozehraná Sigma před čtrnácti tisíci diváky zesměšnila čtyřmi góly.

"Byl problém s fyzickou kondicí. Tam jsme nevypadali dobře, za únavu jsme zaplatili několika góly," uvedl McGhee.

Navzdory výprasku trenér svůj tým hájil. "Pořád si myslím, že máme dobré hráče, to se nezmění. Musíme najít způsob hry, který jim bude sedět. Bohužel jsme museli lepit dohromady obranu. Chybí nám tam zkušenost na lavičce, více variant máme jen v útoku," tvrdil McGhee.

Boj s Olomoucí už Aberdeen pravděpodobně odpískal. Odveta pro něj bude formalitou a další příležitostí k vybroušení formy. Aby se podobný trapas neopakoval za dva týdny, kdy Dons načnou proti Celtiku nový ligový ročník.

To je teď nová meta. "Dívám se na to, co do té doby musíme zlepšit, abychom znovu získali přízeň a podporu fanoušků," řekl McGhee.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud