16. července 2010 • 16:25

Komňacký: Nikósie je přijatelný soupeř

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
Nejdojemnější rozhovor. Šampion Adámek propukl v pláč: Mně se splnila všechna přání
VŠECHNA VIDEA ZDE

Trenér jabloneckých fotbalistů František Komňacký považuje kyperský celek Apoel Nikósie, který jeho svěřence takřka jistě čeká ve třetím předkole Evropské ligy, za vcelku přijatelného protivníka, přes něhož určitě lze přejít.



Nezapomíná však na soupeřovo loňské tažení Ligou mistrů, kde mimo jiné remizoval na hřišti londýnské Chelsea.

Apoel vyhrál v úvodním zápase druhého předkola na hřišti soupeře 3:0 a je téměř vyloučené, že by o souboj s Jabloncem přišel. "Myslím, že soupeř je pro nás přijatelný. Není to tak, že bychom byli jasnými favority, ale ani outsidery. Řekl bych, že u nás panuje celkem spokojenost, mohlo to dopadnout i hůř," řekl ČTK Komňacký, podle něhož by bylo mnohem horší, kdyby Baumit dostal turecký Galatasaray Istanbul, který mu také hrozil.

S kyperským fotbalem má Jablonec poměrně velké zkušenosti, neboť na ostrov ve Středozemním moři pravidelně odjíždí v rámci zimní přípravy. Nerad ovšem vzpomíná na sezonu 1998/99, kdy vypadl z tehdejšího Poháru vítězů pohárů s Apollonem Limassol.

"Kyperský fotbal šel v posledních letech nahoru, v těch mužstvech hraje řada Brazilců, Argentinců, Řeků, kteří do týmů vnášejí kvalitu. Na druhou stranu by nebylo dobře jít do toho s přílišným respektem. Já jsem přesvědčen, že česká liga je na stejné nebo i možná vyšší úrovni než kyperská. Proto si myslím, že naše šance jsou docela vysoké," podotkl Komňacký.



Apoel se v evropských pohárech proslavil hlavně loňským nečekaným postupem do hlavní fáze Ligy mistrů. V závěrečném předkole vyřadil dánský klub FC Kodaň a ve skupině pak dokázal doma remizovat s pozdějším vítězem Evropské ligy Atlétikem Madrid a bod uhrál i na půdě Chelsea.

"To samozřejmě bereme v úvahu, to nás musí brzdit v přílišném optimismu. Na druhou stranu každý zápas je jiný. Ten zápas u nich bude hodně náročný, nejen z fotbalového pohledu, ale i vzhledem k počasí," doplnil Komňacký, jenž plánuje využít poznatky českých hráčů, kteří na Kypru působí nebo dříve hrávali.

Pouť Ligou mistrů udělala velký dojem také na brankáře Michala Špita. "Moc dobře si pamatuji, jak vyřadili FC Kodaň ještě s Liborem Sionkem a postoupili přes něj do Ligy mistrů. Vím, že Apoel dlouhodobě patří ke kyperské špičce a nebude to zdaleka nic lehkého," varoval Špit.

Za drobnou výhodu považuje, že Severočeši začnou venku. "Pokusíme se tam něco uhrát, aby byla odveta zajímavá, ale bude to těžké. Čeká nás ofenzivní klub, který dává hodně branek," řekl jablonecký gólman.

Procentuálně si šance obou soupeřů netroufl odhadnout. "Těžko říct. Nevíme, v jaké jsou formě, jestli udrželi kádr. Myslím, že po prvním zápase budeme moudřejší," dodal.Ani podle útočníka Tomáše Pekharta nečeká Baumit nic snadného.

"Vím, že loni hráli Ligu mistrů. Je to těžký soupeř, ale rozhodně se nevzdáváme, uděláme všechno pro postup. Začíná nám liga a uvidíme, v jaké formě nás zápasy s Nikósií zastihnou," řekl Pekhart.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud