16. února 2011 • 07:40

Blázinec v Miláně: Gattuso škrtil a dal hlavičku

Autor: jon, kub
Vstoupit do diskuse
6
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO, AKTUALIZOVÁNO - Padl sice jen jeden gól, přesto se na San Siru děly věci. Z osmifinále Ligy mistrů mezi AC Milán a Tottenhamem (0:1) odstoupili dva zranění hráči, rozhodčí v závěru neuznal vyrovnávací branku Ibrahimoviče. Korunu utkání nasadil domácí kapitán Gattuso, který po závěrečném hvizdu napadl hostujícího trenéra Jordana.



Už po osmnácti minutách musel hřiště opustit domácí gólman Abbiati, který se srazil s Peterem Crouchem. Zákrok nevypadal nijak zle, přesto milánskou jedničku musel nahradit Marco Amelia.

Nosítka se na trávníku objevila ještě jednou. V druhém poločase nabral "na vidle" domácí Flamini Vedrana Čorluku, který zůstal bezmocně ležet za postranní čarou.

Rozhodčí nakonec vytáhl jen žlutou kartu, i když zákrok vypadal na vyloučení.

Ve zbývajících minutách se ještě přiostřilo. Po brance Crouche se AC snažilo o vyrovnání, nervozita se stupňovala. Všemu vévodil domácí kapitán Gattuso.

Na hřišti se místy choval jak malé dítě, kterému sebrali oblíbenou hračku. Vztekal se nadával, divoce poskakoval kolem rozhodčího.

Podívejte se na vše podstatné, co se v Miláně událo:

Gennaro Gattuso neunesl závěr zápasu s Tottenhamem, kdy sudí neuznali domácím gól, a napadl asistenta trenéra hostů
Video se připravuje ...

Vše vygradovalo na konci zápasu, kdy rozhodčí neuznal vyrovnávací branku Zlatana Ibrahimoviče. Švédský útočník a s ním celý stadion už slavili vyrovnání, jenže domácí radost zastavil hvizd sudího, který odpískal Ibrahimovičovo přistrčení Dawsona, navíc asistent odmával i ofsajd.

To už Gattuso běsnil úplně. Po závěrečném hvizdu se sápal na rozhodčího, dožadoval se vysvětlení. U střídaček se pustil do hráčů i realizačního týmu Tottenhamu.

Jeho první hádka s asistentem Joe Jordanem proběhla už během zápasu a skončila rváčským chvatem na krk, konflikt pak pokračoval ve chvíli, kdy hráči opouštěli hřiště.

To si už do půl těla svlečený bouřlivák chtěl všechno vyříkat ještě jednou a Jordanovi uštědřil pěknou "hlavičku" do obličeje.

Gennaro Gattuso se pustil do křížku s asistentem trenéra Tottenhamu Joe JordanemFoto Reuters


Ze hřiště si Gattuso odnesl jen žlutou kartu, ale divadlo, jež předvedl na konci utkání, určitě nezůstane u vedení UEFA bez dodatečné odezvy.

Pikantní je, že milánský kapitán se ostře pustil do jedné z velkých osobností svého vlastního klubu!

Joe Jordan, kterého Gattuso dvakrát napadl, je bývalý skotský útočník, jenž hrál v letech 1981 - 1983 právě za AC Milán.

Ve druhé sezoně přispěl deseti góly k návratu klubu do Serie A a když AC Milán slavil 110. výročí vzniku klubu, Jordan byl zařazen na listinu 110 nejdůležitějších hráčů.

"Ztratil jsem hlavu a udělal jsem chybu. Nemám omluvu pro to, co jsem udělal," sypal si Gattuso po zápase popel na hlavu.

"I když Jordan provokoval celý druhý poločas, neměl jsem takhle reagovat. Neřeknu vám, co mezi námi proběhlo, křičeli jsme na sebe skotsky. Jestli očekávám tvrdý trest? Přijmu jakýkoliv," prohlásil Ital, který sám hrál za glasgowské Rangers a jeho manželka Monica Romano sice pochází z italského rodu, ale je to Skotka.

Gattusův zkrat pobouřil lavičku Tottenhamu, zlobil se i trenér Harry Redknapp. Nechápal navíc ani ostrý zákrok domácího záložníka Flaminiho na beka Tottenhamu Čorluku, který musel po hodině hry střídat.

"Doufám, že se na to lidé z UEFA podívají. Byl to zákrok oběma nohama dopředu nad zemí, mohl mu zlomit nohu," prohlásil Redknapp.

"Z chování Gattusa jsem v šoku. Je vidět, že Milánští ztrácejí nervy, což je dobré znamení pro odvetu. Dnešní výsledek je pro celý náš klub historický," prohlásil Redknapp, který přivedl Tottenham poprvé do play off Ligy mistrů a hned v premiéře na San Siru jeho tým naplno bodoval.

Podívejte se na Flaminiho šílený skluz:

Hororový zákrok Flaminiho na Čorluku
Video se připravuje ...

Gennaro Gattuso spustil po zápase AC s Tottenhamem pořádnou melu
Gennaro Gattuso spustil po zápase AC s Tottenhamem pořádnou melu

Gattusův zkrat lavičku Tottenhamu pobouřil, zlobil se i trenér Harry Redknapp. Nechápal navíc ani ostrý zákrok domácího záložníka Flaminiho na beka Tottenhamu Čorluku, který musel po hodině hry střídat. "Doufám, že se na to lidé z UEFA podívají. Byl to zákrok oběma nohama dopředu nad zemí, mohl mu zlomit nohu," prohlásil Redknapp. "Z chování Gattusa jsem v šoku. Je vidět, že Milánští ztrácejí nervy, což je dobré znamení pro odvetu. Dnešní výsledek je pro celý náš klub historický," prohlásil Redknapp, který přivedl Tottenham poprvé do play off Ligy mistrů a hned v premiéře na San Siru jeho tým naplno bodoval.
Vstoupit do diskuse
6

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud