16. března 2011 • 15:27

Teď nám předhoďte Barcelonu, věří si Rooney

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
3
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO - Po vítězném utkání s Olympique Marseille (2:1) zářil spokojeností. Měl k tomu pádný důvod. Wayne Rooney slavil s Manchesterem postup do čtvrtfinále Ligy mistrů, pro Hernandéze připravil veledůležitý první gól utkání. "Přiveďte nám Barcelonu," křičel po postupu šťastný útočník, který v posledních týdnech nabírá slušnou formu.



Rooneymu se úterní večer na Old Trafford povedl. Už v páté minutě našel milimetrovou přihrávkou Hernandéze, který otevřel skóre utkání. Díky dvěma gólům "Chicharita" vyhráli United 2:1 a zajistili si postup mezi osm nejlepších celků.    

"Věříme si, ať už dostaneme ve čtvrtfinále kohokoliv. Třeba i Barcelonu," sebevědomě tvrdí pětadvacetiletý forvard. "Když chcete tuhle soutěž vyhrát, musíte porazit každého," vysvětluje.



Na Rooneym je vidět, jak je v poslední dobou v pohodě. Najedou před novináři stojí uvolněný chlapík s úsměvem a dobrou náladou. Hvězdě United totiž náramně svědčí spolupráce s mexickým forvardem Hernandézem.

VIDEO: Sestřih utkání Manchesteru s Marseille



"On se skvěle pohybuje. Já hraju za ním přesně na té pozici, kde jsem v profesionálním fotbale začínal. Moc si to užívám, navíc Hernandéz skvěle zakončuje," libuje si Rooney. "Nestává se často, abych byl tolik u balonu. Hrálo se mi opravdu skvěle," dodává.

Spokojený byl i trenér Alex Ferguson. "V posledních zápasech je Wayne skutečnou hrozbou, na trávníku si užívá svobody. Je v něm síla a rychlost, Hernandéz je zase neuvěřitelný pohybem, střílení gólů má v sobě," chválil své útočníky boss United.

Na lavičce Manchesteru vybojoval už 100. vítězství v Lize mistrů a celkově 150. v evropských pohárech. "Jsem hrdý, že toho mužstvo dosáhlo. S poháry máme výborné zkušenosti, jsou to ty nejlepší turnaje," uzavřel Ferguson.

Kam v Lize mistrů dojde Manchester letos?


Wayne Rooney připravil vedouci branku United pro Hernandéze
Wayne Rooney připravil vedouci branku United pro Hernandéze

Vstoupit do diskuse
3

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud