17. března 2011 • 10:30

VIDEO: Ta tyč mě překvapila, přiznal Čech

Autor: pj, spo
Vstoupit do diskuse
4
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nevstřelili gól, ale jdou dál. Fotbalisté Chelsea remizovali s Kodaní 0:0 a postoupili do čtvrtfinále Ligy mistrů. Splnili tak povinnost. „Postup byl nejdůležitější,“ přitakal po utkání Petr Čech, jehož tým si zajistil čtvrtfinále už v prvním duelu po výhře 2:0.



Petr ČechFoto ČTK/AP
Ve včerejší odvetě moc práce neměl. Přesto jeden moment Petra Čecha vystrašil. A to hodně.

Jednalo se o přímý kop, který v prvním poločase zahrával N’Doye. Jeho rána reprezentačního gólmana zaskočila, šla do protipohybu a skončila na tyčce.

„Když jsem viděl, jak byl natočený na levou stranu a rozbíhá se, myslel jsem, že to bude dávat přes zeď. Proto jsem šel na tu stranu. Ale on tu nohu na poslední chvíli nějak zakroutil a dal to na opačnou stranu. Překvapilo mě to. Myslel jsem si, že je nemožné, aby to ještě stočil jinam. Ale naštěstí trefil tyčku,“ popsal situaci Čech pro svůj web petr-cech.cz.

Byla to jediná výjimka. Jinak se zápas hrál téměř neustále na branku Kodaně. Chelsea měla několik vyložených šancí, ale Drogba, Žirkov a spol. ani jednou neuspěli.

Podívejte se na VIDEO přímého kopu:

Petr Čech se po přímém kopu N'Doyeho jen ohlédl. A míč skončil na tyči
Video se připravuje ...

„Gól by to více uklidnil, takhle soupeř mohl pořád hrát o co nejlepší výsledek, kterým pro ně bezbranková remíza na Chelsea určitě byla. Je škoda, že jsme aspoň jednu z těch šancí neproměnili, klidně to mohlo skončit i 4:0,“ myslí si Čech.

Když ne vítězství, tak alespoň čisté konto potěšilo českého brankáře. „Já si pohlídal všechny míče, co šly vzduchem do vápna, snad jsem si odvedl svoje. Těší mě čisté konto i to, že jsme zápas relativně kontrolovali od začátku do konce.“

Už v pátek se Chelsea dozví svého čtvrtfinálového soupeře, kterým klidně může být protivník ze stejné země, tedy Manchester United a Tottenham. Čech může narazit třeba i na svého někdejšího kouče Josého Mourinha z Realu Madrid. Dalšími týmy ve čtvrtfinále jsou Šachtar Doněck, Barcelona, Inter Milán a Schalke.

Koho si nejvíce přeje Čech? „Žádné speciální přání na soupeře nemám, protože v téhle fázi si už člověk nevybere. Mám filozofii, že když chcete Ligu mistrů vyhrát, musíte být lepší, než všichni ostatní,“ dodal.

Jose Bossingwa z Chelsea (vlevo) utíká kodaňskému Christianu Bolanosovi
Jose Bossingwa z Chelsea (vlevo) utíká kodaňskému Christianu Bolanosovi

Vstoupit do diskuse
4

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud