20. února 2013 • 22:54

Galatasaray s Drogbou remizoval s Schalke, Milán zaskočil Barcu

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Galatasaray se v zimní pauze vyzbrojil zvučnými posilami Drogbou a Sneijderem, v úvodu se ale blýskl domácí kanonýr Yilmaz, který povedenou střelou už po dvanácti minutách překonal brankáře Schalke Hildebranda.



V osmnácté minutě mohl Galatasaray, který usiluje o vyrovnání čtvrtfinálové účasti z roku 2001, zvýšit svůj náskok, kdyby Altintop netrefil jen břevno. Velké šance ale měli i hosté a v poslední minutě prvního poločasu jednu z nich využil k vyrovnání Jones.

Po změně stran mohly strhnout výhru na svou stranu oba celky, dvakrát měl blízko ke gólu Farfán, Musleru však nepřekonal. Schalke tak zvítězilo jen v jediném z posledních třinácti utkání.

Fotbalisté AC Milán nečekaně porazili v úvodním utkání osmifinále Ligy mistrů Barcelonu 2:0 a nad katalánským soupeřem zvítězili poprvé po sedmi zápasech. Po bezgólovém poločase se trefili Boateng s Muntarim a jeden z kandidátů na celkové vítězství v soutěži je blízko vyřazení.

Na San Siru se rozehrála opatrná taktická bitva, které dlouho chyběly větší gólové šance. AC Milán bránil v deseti lidech okolo svého vápna a Barcelona se přes neprostupnou hráz marně snažila dostat k šancím.

Většinu času sice podle očekávání držela míč, nebezpečnější možnosti si ale vytvářel italský klub. El Shaarawy v šestnácté minutě zřejmě doplatil na nezkušenost, když si při úniku ukopl míč tak daleko, že ho stačil odvrátit na roh Puyol. Po něm pálil těsně vedle Boateng.

V podobném duchu pokračoval i druhý poločas, než přišla 57. minuta a nečekaný milánský úder. Montolivova rána po přímém kopu se odrazila k Boatengovi a ten přesnou střelou k tyči zaznamenal jubilejní 400. branku AC v nejprestižnější klubové soutěži. Hosté marně reklamovali, že se k autorovi gólu odrazil míč od Zapatovy ruky.

Barceloně se ani po inkasované brance nedařilo zvýšit obrátky a za celou dobu si nepřipravila žádnou gólovou šanci. Její trápení nejlépe dokumentoval nejlepší hráč světa Messi, který se vůbec neprosadil a po čtrnácti soutěžních zápasech s minimálně jednou brankou tentokrát vyšel střelecky naprázdno.

Nepovedený večer favorita podtrhl v 81. minutě Muntari, který z voleje zužitkoval chytré přiťuknutí od El Shaarawyho. AC Milán tak mohl slavit první výhru nad "Barcou" od roku 2004.

Yilmaz posílá domácí tým do vedení.
Yilmaz posílá domácí tým do vedení.

AC Milán - FC Barcelona 2:0 (0:0)
Branky: 57. Boateng, 81. Muntari. Rozhodčí: Thomson (Skot.).

Sestavy:

AC Milán: Abbiati - Abate, Mexes, Zapata, Constant - Ambrosini, Montolivo, Muntari - Boateng, Pazzini (75. Niang), El Shaarawy (87. Traoré).
Barcelona: Valdés - Alves, Piqué, Puyol (88. Mascherano), Alba - Xavi, Busquets, Fábregas (62. Sánchez) - Pedro, Messi, Iniesta.

Galatasaray Istanbul - Schalke 04 1:1 (1:1)
Branky: 12. Yilmaz - 45. Jones. Rozhodčí: Collum (Skot.).

Sestavy:

Galatasaray: Muslera - Sarioglu (84. Bulut), Kaya, Nounkeu, Riera - Altintop (66. Eboue), Melo, Inan, Sneijder (46. Ambarat) - Yilmaz, Drogba.

Schalke: Hildebrand - Höger, Höwedes, Matip, Kolasinac - Jones, Neustadter - Farfán, Draxler (84. Barnetta), Bastos - Huntelaar (75. Pukki).

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud