21. února 2013 • 17:29

Schalke zuří! Německý klub nechá prověřit start Drogby v Lize mistrů

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vedení Schalke podalo protest k UEFA kvůli startu Didiera Drogby za Galatasaray Istanbul ve středečním osmifinále Ligy mistrů. Německý klub není přesvědčen, že fotbalista Pobřeží slonoviny mohl vzhledem k nejasnostem okolo jeho přestupu ze Šanghaje do Turecka k utkání nastoupit. UEFA již podle agentury AP potvrdila, že protest obdržela a bude se jím zabývat.



"Panují určité pochybnosti, jestli je povolení startu Didiera Drogby v Lize mistrů oprávněné. Schalke se proto rozhodlo využít svého práva a prověřit si to," uvedl na sociální síti Twitter německý klub, který ve středu v úvodním utkání na hřišti istanbulského celku remizoval 1:1.

Drogba přišel do Galatasaraye koncem ledna a s klubem podepsal osmnáctiměsíční smlouvu. Proti se však okamžitě postavilo vedení Šanghaje, protože podle něj má bývalý hráč Chelsea s čínským klubem stále platný kontrakt na dva a půl roku.

FIFA přesto minulý týden udělila Drogbovi povolení ke startu za Galatasaray. Čínský celek, kam útočník přišel loni v létě, se proto rozhodl odvolat s tím, že má dostatek důkazů k tomu, aby dokázal, že čtyřiatřicetiletý kanonýr je nadále jeho hráčem.

Největší hvězda domácího týmu Didier Drogba
Největší hvězda domácího týmu Didier Drogba

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud