12. března 2014 • 22:41

Favorité POSTUPUJÍ! Barcelona i PSG si zajistily čtvrtfinále LM

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Fantastický Priskeho trojzubec, nové Bazaly, nastoupí Preciado do derby?
Nahlédněte do kabiny Třince: kdo sbírá auta a kdo by mohl být ekonom. Kacetl je...
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Barcelony posedmé za sebou postoupili do čtvrtfinále Ligy mistrů. Katalánský tým v domácím odvetném osmifinále porazil Manchester City 2:1 a potvrdil vítězství 2:0 z Anglie. Mezi nejlepší osmičku soutěže se podle očekávání zařadil i Paris St. Germain, který na svém stadionu zdolal Leverkusen rovněž 2:1 a navázal na úvodní triumf 4:0. Oba zápasy jsme sledovali ONLINE.



Barcelona začala na Nou Campu ofenzivně a City se zpočátku jen bránili. Po kontaktu Lescotta s Messim požadovali domácí penaltu, Neymarův gól nebyl uznán pro zřejmě špatně odmávaný ofsajd. V závěru hosty podržel brankář Hart, když vyrazil střely Neymara i Xaviho.

ONLINE: Barcelona - Manchester City ZDE »

MATCH OVERVIEW LEGACY
12. 3. • 20:45
FC Barcelona
FC Barcelona
2:1
ONLINE
12. března
20:45
Manchester City
Manchester City
Góly

Domácí: 67. Messi, 90+1. Dani Alves

Hosté: 89. Kompany

Sestavy

Domácí: Valdés – Dani Alves, Piqué, Mascherano, Alba – Xavi (C), Busquets, Iniesta – Messi, Fábregas (87. Roberto), Neymar (80. A. Sánchez).

Hosté: Hart – Zabaleta, Kompany (C), Lescott, Kolarov – Silva (72. Negredo), Fernandinho, Touré, Milner, Nasri (75. Navas) – Agüero (46. Džeko).

Náhradníci

Domácí: Pinto, Bartra, Adriano, Song, Roberto, Sánchez, Pedro

Hosté: Pantilimon, Clichy, Boyata, García, Navas, Negredo, Džeko

Karty

Hosté: Fernandinho, Kolarov, Zabaleta, Kompany, Zabaleta (č)

Rozhodčí

Stéphane Lannoy. Asistenti: Frédéric Cano, Michael Annonier. Brankoví rozhodčí: Ruddy Buquet, Fredy Fautrel. Čtvrtý rozhodčí: Laurent Stien (všichni FRA)

Stadion

Camp Nou (Barcelona)

Návštěva

85957 diváků

Na druhé straně po patičce Silvy trefil volný Nasri jen náruč připraveného gólmana Valdése. Neymar pak oklamal Harta a z úhlu střílel do odkryté branky, ale anglickou reprezentační jedničku na čáře zastoupil hlavičkující Fernandinho.

Šest minut po změně stran o sobě dal poprvé výrazněji vědět hvězdný Messi, jenž po individuální akci nastřelil tyčku. Barcelonský Valdés pak nebezpečnou hlavičku střídajícího Džeka vytáhl nad břevno.

V 67. minutě už se Messi nemýlil. Před brankou mu nechtěně "namazal" obránce Lescott a argentinský kanonýr chladnokrevně propálil Harta. Messi navázal na trefu z Manchesteru a polepšil si na osm gólů v LM.

V závěru ještě dostal za protesty druhou žlutou a červenou kartu hostující Zabaleta. "Citizens" tak ani druhý duel s Barcelonou nedohráli v plném počtu, na stadionu Etihad byl vyloučen Demichelis.

Angličané se i v oslabení prosadili, když minutu před koncem zblízka vyrovnal Kompany. V nastavení však Barce vrátil vedení další střelec z prvního utkání Daniel Alves.

Iniesta běží gratulovat Danielu Avesovi, střelci druhého gólu Barcelony v utkání s Manchesterem City
Iniesta běží gratulovat Danielu Avesovi, střelci druhého gólu Barcelony v utkání s Manchesterem City

PSG stvrdilo postup domácí výhrou

ONLINE: PSG - Bayer Leverkusen ZDE »

MATCH OVERVIEW LEGACY
12. 3. • 20:45
Paris Saint-Germain
Paris Saint-Germain
2:1
ONLINE
12. března
20:45
Bayer Leverkusen
Bayer Leverkusen
Góly

Domácí: 13. Marquinhos, 53. Lavezzi

Hosté: 6. Sam

Sestavy

Domácí: Sirigu – Jallet, Marquinhos, Silva (C), Digne – Pastore, Cabaye, Rabiot – Cavani (84. Camara), Ibrahimović (72. Ménez), Lavezzi (63. Lucas).

Hosté: Leno – Donati, Wollscheid, Toprak, Guardado – Rolfes (C), Reinartz (78. Wagener), Can, Sam (67. Brandt) – Derdiyok, Castro (67. Son).

Náhradníci

Domácí: Douchez, Camara, Alex, Maxwell, Motta, Lucas, Ménez

Hosté: Lomb, Hilbert, Boenisch, Brandt, Son, Kießling, Wagener

Karty

Domácí: Jallet, Rabiot

Hosté: Derdiyok, Can, Can (č), Wagener

Rozhodčí

Bebek – Petrović, Grgić

Stadion

Parc des Princes, Paříž

Leverkusen začal v Paříži výborně a už v šesté minutě šel do vedení po hlavičce Sama. Radost hostů však trvala jen sedm minut, než vyrovnal rovněž hlavou z rohového kopu stoper Marquinhos.

Z dalších dvou velkých šancí úvodního poločasu už branky nepadly. Ibrahimovic trefil povedeným obloučkem břevno a penaltu kapitána Leverkusenu Rolfese zneškodnil gólman Sirigu.

V 53. minutě dokonal obrat PSG Lavezzi a přesnou střelou z první ukončil své roční čekání na gól v Lize mistrů. V závěrečné půlhodině především kralovali oba brankáři, za dvě žluté karty musel předčasně ze hřiště hostující Can.

Francouzský mistr potvrdil formu, vyhrál pošesté za sebou a v evropských pohárech prodloužil sérii bez porážky na 28 utkání. Leverkusen naopak utrpěl šestou prohru z posledních sedmi soutěžních utkání.

Odvetné zápasy osmifinále fotbalové Ligy mistrů:

FC Barcelona - Manchester City 2:1 (0:0)

Branky: 67. Messi, 90.+1 Daniel Alves - 89. Kompany. Rozhodčí: Lannoy - Cano, Annonier (všichni Fr.). První zápas: 2:0, postoupila Barcelona. ŽK: Fábregas - Fernandinho, Kolarov, Zabaleta, Kompany. ČK: 78. Zabaleta (Manchester). Diváci: 85.957.

Paris St. Germain - Bayer Leverkusen 2:1 (1:1)

Branky: 13. Marquinhos, 53. Lavezzi - 6. Sam. Rozhodčí: Bebek - Petrovič, Grgič (všichni Chorv.). První zápas: 4:0, postoupilo PSG. ŽK: Jallet, Rabiot - Derdiyok, Rolfes, Can. ČK: 68. Can (Leverkusen). Diváci: 45.596.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga * Program MS v hokeji

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud