27. dubna 2009 • 11:28

Xavi: Chelsea? Na tu se nedá koukat

Autor: pj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Už se to blíží. V úterý večer vypukne první semifinálový souboj Ligy mistrů. Favorit? „Určitě my,“ říká Xavi, záložník Barcelony. „Jenomže Chelsea chystá pro ‚Barcu‘ K.O.,“ doplňuje křídlo „blues“ Florent Malouda. Kdo má pravdu?



Barcelona naposledy vyhrála Ligu mistrů před třemi lety. Chelsea nikdy. O to větší chuť mají fotbalisté londýnského klubu svého soka porazit a postoupit do finále.

„Pokud chcete vyhrát trofej, musíte na cestě porazit mnoho skvělých týmů. ‚Barca‘ není výjimkou,“ říká útočník Nicolas Anelka. „Vyřadili jsme Juventus a Liverpool, dva evropské velkokluby. Teď si musíme poradit s Barcelonou.“

O něco tvrdší slova použil Florent Malouda, který je o postupu svého klubu přesvědčen. „Možná nejsou zvyklý hrát pod tlakem, ale v úterý to konečně poznají. Chelsea chystá pro Barcelonu K.O.,“ hlásí francouzský záložník.

Oběma oponuje španělský záložník Xavi. Jeho spoluhráči z Barcelony podle jeho slov hrají mnohem lépe a navíc umí pobavit diváky. „Chelsea hraje účelně, ale upřímně – na to se nedá koukat,“ opřel se do soupeře.

„Známe je velmi dobře. Jejich hra je o běhání a dřině. My naopak hrajeme jednoduše a snažíme se dát fotbalu špetku krásy,“ dodal Xavi. „Jsme jednoznačně favoriti. Navíc máme nejlepšího útočníka planety Lionela Messiho.“

Xavi vyzdvihnul jeho jméno záměrně, protože pro Chelsea bude obzvláště důležité tohoto malého, hbitého a rychlého fotbalistu uhlídat.

Úkolu se z velké části zhostí asi José Bosingwa, který s největší pravděpodobností vyběhne na levé straně obrany místo suspendovaného Ashleyho Colea.

„Bude to těžké, ale José je schopný tuto úlohu zvládnout. Myslím, že se nemusíme ničeho bát,“ uvedl Guus Hiddink, manažer Chelsea.

Před hrozbou jménem Messi varoval také Deco, který se poprvé po svém přestupu do Anglie postaví proti Barceloně. „Lionel je sice mladý, ale naprosto fantastický hráč. A možná i nejlepší na světě. Je obtížné ho zastavit, protože si míč drží u těla a je strašně malý,“ řekl.

Ovšem Hiddink osobní obranu na Messiho neplánuje. „Nemůžeme se soustředit pouze na jednoho hráče. Barcelona disponuje mnoha skvělými fotbalisty,“ upozornil nizozemský kouč s tím, že Chelsea nepřijede na Nou Camp bránit.

„Je důležité, abychom vstřelili branku a uhráli dobrý výsledek pro odvetu. Ale pokud inkasujeme jako první, nesmíme se vzdát. Musíme být sebevědomí a vrátit se co nejrychleji do hry,“ dodal Hiddink.

Vyplní se jeho přání a zvítězí „účelný fotbal“, nebo postoupí do finále „krásná“ Barcelona, jak ji nazval Xavi?

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud