20. května 2009 • 03:00

Na Slavii čeká 200 milionů!

Autor: Ondřej Michálek, Blesk
Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ligový titul má letos pro českého fotbalového mistra poněkud vyšší cenu než v předchozích letech. Nový model evropských pohárů totiž nabízí daleko snadnější cestu ke stamilionům, které plynou účastníkům Ligy mistrů.



„Už myslím na to, jak připravit Slavii na Ligu mistrů,“ řekl trenér Karel Jarolím pár minut poté, co si jeho tým pojistil výhrou 3:1 na Žižkově první místo v lize.

Tentokrát už to není utopie: Slavia, která se pokoušela z předkola prokousat do elitní evropské soutěže celkem sedmkrát, pronikla do Champions League jen jednou.

V roce 2007 prošla přes Ajax Amsterdam, ve skupině skončila třetí a klub vydělal (včetně příjmů ze vstupného) 207 milionů korun. Letos ji čekají na cestě za pokladem lehčí soupeři. Začne koncem července ve třetím předkole (stejně jako vicemistr české ligy) a pokud projde, i v posledním čtvrtém předkole bude nasazena. Ve třetím předkole číhají mistři Švédska, Kypru, Norska, Finska, Slovenska, Litvy, Slovinska, Islandu či Lotyšska.

Tedy týmy, proti kterým by slávisté nastupovali jako favorité. V posledním čtvrtém předkole by se také vyhnula gigantům z nejúspěšnějších zemí. Seznam potenciálních soupeřů je zatím dost neúplný – dohrávají se ligy a hlavně půjde o ty, kteří projdou prvními předkoly.

Měl by mezi nimi být třeba běloruský Borisov, Dinamo Moskva nebo mistr Polska, asi i rakouský Salcburk. Určitě lepší vyhlídky než proti Arsenalu – ten také bude hrát 4. předkolo a stejně jako Slavia bude mezi nasazenými. To znamená, že může narazit na českého vicemistra, ať už jím bude Sparta, nebo někdo jiný.

Kluby, které vypadnou ve 3. i 4. předkole LM, v Evropě neskončí. Budou hrát takzvanou Evropskou ligu, což je nástupce Poháru UEFA.

Vstoupit do diskuse
2

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud