Tomáš Večeřa
5. srpna 2009 • 22:47

Černý po vyřazení: Je to obrovský šok!

Vstoupit do diskuse
3
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Z kabiny fotbalistů Slavie vyšel Jaroslav Černý jako první. Obvykle usměvavý šikula neskrýval zklamání. „Je to pro nás obrovský šok,“ říkal. „V zápase jsme měli převahu, soupeř nic neměl. A my dostaneme z nakoplého balónu v poslední minutě gól...“



Přesněji v 93. minutě propadl centr obranou Slavie až k volnému Ferreirovi a ten zhatil šance domácích na postup do 4. předkola Ligy mistrů. Remíza 1:1 naopak posunula dál moldavský Sheriff Tiraspol.

Musí to být velké zklamání, takhle přijít o postup?
"Určitě je to pro nás špatné. Teď se musíme vzchopit a soustředit se na ligu. A zvládnout to."

Proti Tiraspolu se vám to ovšem nepovedlo.
"Od začátku jsme přitom měli převahu, až na konci nás díky nakopávaným balónům trochu zatlačili. Měli jsme se pořádně soustředit na obranu, takový balón nám tam nesmí propadnout. Měli jsme to odkopat, vydržet to. Je to naše chyba, nikoho jiného."

Kdyby váš spoluhráč Janda zbytečně nefauloval na polovině hřiště…
"… k tomu se nechci vyjadřovat, čí to byla chyba. Měli jsme ten zápas dohrát úplně jinak. Měli jsme udržet balón na jejich polovině. Jenže jsou poslední minuty zápasu a my po autu neudržíme balon. A zase se to valí na nás. Tohle jsou ty rozhodující chyby. Faul už z toho pak jen vyplynul."



Mysleli jste ještě vůbec na to, že byste stihli dát druhý gól?
"Byl to pro nás obrovský šok, to už by byl zázrak, kdybychom dali gól na 2:1. Prostě jsme věřili, že to udržíme. Smůla. Musíme se co nejrychleji vzpamatovat."

Jak to po zápase vypadlo v kabině? Křik, nebo ticho?
"Bylo to takové zakřiknuté. Každý je zklamaný. Bude to nějaký čas trvat, než to rozdýcháme. Oni snad nevystřelili na branku. Z jediné jejich šance jsme dostali gól."

Ale vy jste taky neměli žádné velké šance, abyste přidali další gól.
"Měli jsme střely, měli jsme náznaky. Před šestnáctkou se ty naše akce určitě daly vyřešit jinak. Asi jsme to řešili zbrkle."

Jaká teď bude pro vás motivací Evropská liga?
"Určitě by bylo dobré, kdybychom aspoň postoupili do ní. Ale teď se musíme zvednout. Už jsme se všichni viděli v dalším kole Ligy mistrů."

Berete to tak, že je to teď pokažená sezona?
"Po čtyřech zápasech nebudu říkat, že je to zkažená sezona. Měli jsme cíl dostat se do Ligy mistrů, ale když zopakujeme titul, tak zkažená nebude. Začátek nám nevyšel, ale nemůžeme teď nic zavrhnout a složit karty. Musíme se z toho otřepat."

Vstoupit do diskuse
3

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud