Michal Koštuřík
3. listopadu 2010 • 14:47

Mourinho zase "doma". Do Milána pro postup

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jako bych se vrátil domů. S touto větou na rtech přistál na milánském letišti Malpensa kouč José Mourinho, který dnes povede Real Madrid v Lize mistrů na důvěrně známém stadionu proti místnímu AC. A nemá se čeho bát, s Interem Milán v pozici hosta na San Siru v obou vzájemných zápasech městského rivala porazil.



Legendární San Siro je pro Mourinha oblíbené místo na zemi. Přivede-li večer Real Madrid k vítězství na půdě „rossoneri“, může s týmem rovnou oslavit postup ze základní skupiny do osmifinále.

„Jen je škoda, že nehraju proti Interu,“ prohlásil portugalský stratég, který by moc rád přímo v milánském svatostánku pozdravil příznivce svého bývalého klubu.

Tohle přání se mu nesplní, tribuny se dnes zaplní fanoušky AC, kteří zrovna nepatří mezi Mourinhovy stoupence. Není divu, vždyť jim excentrický trenér na lavičce Interu způsobil v předchozích dvou letech tolik bolesti…

„The Special One“ vyhrál poslední tři milánská derby v řadě s impozantním skóre 8:0 a po zneuctění rivala v létě odešel do Madridu za dalšími výzvami. „Miluju pracovat pod velkým tlakem,“ svěřil se.

Ve španělském královském klubu dře Mourinho na dosažení dalších met. „Real nevyhrál deset let Ligu mistrů, patnáct let Španělský pohár. A já nemám tři triumfy v Lize mistrů,“ objasnil své plány pro nejbližší budoucnost.

Cristiano Ronaldo po jedné ze svých neproměněných šancí v pohárovém duelu s Murcií, ve kterém Real jen remizoval 0:0
Cristiano Ronaldo po jedné ze svých neproměněných šancí v pohárovém duelu s Murcií, ve kterém Real jen remizoval 0:0

A jelikož nebyl nikdy troškař, určitě chce všech cílů dosáhnout ještě v této sezoně. „Je přede mnou spousta práce, která má být udělána,“ pousmál se sebevědomě.

Angažmá v Realu mu zatím jde od ruky. V Lize mistrů Mourinhův soubor neztratil jediný bod, zvítězil ve všech třech zápasech, aniž by inkasoval. Nikdo nepochybuje o tom, že ze skupiny, kde jsou kromě Milána ještě Ajax a Auxerre, půjde dál z prvního místa.

Svou nadvládu nad třemi soky může španělský gigant podtrhnout už dnes. Duel na San Siru určitě bude pro Ronalda a spol. nejtěžší ze všech dosavadních zkoušek v sezoně. „Milán bude chtít vyhrát. Pokud chce postoupit, nemůže si dovolit další porážku,“ soudil madridský záložník Sami Khedira.

Je to tak, čtyři body nedávají Allegriho partě žádnou jistotu. Zejména nizozemský Ajax Amsterdam bude na italský velkoklub ze třetí pozice tlačit. Jenže Milán před čtrnácti dny na Real absolutně nestačil.

Na Santiago Bernabeu prohrál 0:2 (góly Ronaldo, Özil) a jeho hvězdní útočníci byli na hřišti k ničemu. „Měli jsme opravdu příliš velký respekt ze soupeře,“ uvedl kouč Massimiliano Allegri. „Zato my jsme perfektně bránili a jejich silný útok neměl žádnou šanci,“ lebedil si Khedira.

Výjimečná ofenzivní sestava Ibrahimovic, Pato, Ronaldinho, Robinho a Inzaghi dostane šanci na reparát. Ovšem aktuální forma naznačuje opět úspěch Realu, v jehož středu září Cristiano Ronaldo. Navíc „rossoneri“ o víkendu prohráli šlágr s Juventusem 1:2 a zraněný Ronaldinho si poté rýpnul do trenérovy taktiky.

„Takto nesmíme hrát, nelíbilo se mi to. Ibrahimovic přece nemůže být na hrotu sám na čtyři obránce,“ vztekal se Brazilec, který měl svalové potíže, ale včera už naplno trénoval. „Jsem připravený,“ hlásil kouči. Přesto asi zůstane mezi náhradníky.

Doutnající spor mezi Allegrim a Ronaldinhem se jal bleskově řešit samotný boss Silvio Berlusconi. „Trenérovi ani hráčům nelze nic vyčíst. Nehráli jsme špatně. Šancí jsme měli dost, zasloužili jsme si remízu,“ zachoval Berlusconi nečekaný nadhled.

Namíchlo jej pouze pískání obecenstva na útočníka Pata. „Nechápu, proč to udělali. Ten kluk si to nezaslouží. Hrál velmi dobře a v tréninku maká naplno,“ zdůraznil milánský šéf.

Bitvu gigantů rozhoduje známý Angličan Howard Webb.

Program středečních zápasů, začátky ve 20:45:
Skupina E:
Basilej - AS Řím,
Kluž - Bayern Mnichov.

Skupina F:
Chelsea - Spartak Moskva,
Žilina - Olympique Marseille.

Skupina G:
Auxerre - Ajax Amsterodam,
AC Milán - Real Madrid.

Skupina H:
Šachtar Doněck - Arsenal,
Partizan Bělehrad - Braga.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud