ČTK
5. července 2008 • 18:52

Teplice: Pohár UEFA utopií

Autor: ČTK, Hynek Preisler
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

AKTUALIZOVÁNO - Teplice nevstoupily do Intertoto Cupu příliš šťastně. V prvním utkání, které se hrálo Na Stínadlech, podlehli severočeští fotbalisté Honvédu Budapešť 1:3.



Sezona evropských pohárů pro české kluby nezačala dobře. Teplice doma podlehly v poháru Intertoto Honvédu 1:3 a postup do vytouženému Poháru UEFA se jim hodně vzdálil.

Maďarský tým předvedl parádní efektivitu. Pět střel, tři rohy = tři góly. A Teplice? 10 střel, 19 rohů = jeden gól.

Teplice pojedou do Maďarska s povinností dát tři góly. Jinak v pohárové sezoně končí.

První poločas? Teplice maďarský tým zatlačily, ale z gólu se radoval Honvéd. Využil svou první a v první půli také poslední šanci. Ve 35. minutě se k přímému kopu postavil útočník Hercegfalvi a přízemní střelou z 25 metrů pomocí tyče překonal Slavíka.

Zatímco hostům branková konstruce pomohla, Teplicím nikoliv. Těsně před přestávkou se po přímém kopu Doležala dostal k hlavičce Lukáš, jeho oblouček však v první půli nejistý brankář Honvédu Raboczki se štestím vytáhl na břevno.

Ve druhém poločase se však Raboczki stal hrdinou maďarského týmu. Teplice soupeře zatlačily, zaslouženě se radovaly z vyrovnávacího gólu a okolo 70. minuty visel druhý gól na vlásku.

V závěru však selhaly a naději na postup do finálové části Intertota jim snížil na minimum po rychlých protiútocích Abraham Gneki a Abbas Dieng.

Odveta se hraje za týden v Maďarsku.

V dalších utkáních druhého kola Poháru Intertoto vyhráli fotbalisté Sturmu Štýrský Hradec nad běloruským Šachťorem Soligorsk 2:0 a mají blíže k postupu do závěrečného kola. V tom se utká vítěz tohoto duelu buď s Teplicemi, nebo Honvédem Budapešť.

Účast v dalším kole si prakticky zajistil Saturn Moskevská oblast, jehož hráči rozstříleli lucemburský Ettelbruck. Český gólman ruského celku Antonín Kinský při výhře 7:0 neinkasoval.

Výsledek:
FK Teplice - Honvéd Budapešť 1:3 (0:1)
Branky: 58. Lukáš - 35. Hercegfalvi, 81. Abraham, 90.+2 Abbas.
Rozhodčí: Kaasik - Leeveland, Reinvald (všichni Est.).
ŽK: Lukáš - Vincze, Hercegfalvi, Bila.
Diváci: 3050.
Sestavy:
Teplice: Slavík - Vidlička, Lukáš, Klein, Rosa - Verbíř, Sabou, Doležal, Vachoušek (55. Gašparík) - Jun (80. Hesek), Vondrášek (61. Mahmutovič). Trenér: Rada.
Honvéd: Raboczki - Takács, Smiljanič, Benjamin, Vincze - Dobos (66. Abbás), Maroti, Genito, Bojtor (73. Filó) - Abraham (83. Ndjodo), Hercegfalvi. Trenér: Pölöskei.

Další výsledky - 2. kolo, první zápasy:
Saturn Moskevská oblast - Etzella Ettelbruck 7:0 (4:0),
OFK Grbalj - Sivasspor 2:2 (2:2),
Grasshoppers Curych - Besa Kavaje 2:1 (0:0),
Sturm Štyrský Hradec - Šachťor Soligorsk 2:0 (1:0),
Černomorec Burgas - NK Gorica 1:1 (0:0),
FC Tiraspol - Tavrija Simferopol 0:0,
Germinal Beerschot - Něftči Baku 1:1 (1:1).

Témata: 

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud