20. července 2008 • 17:03

Jak se z čaroděje stal učeň

Autor: Aleš Roll
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Koncovka, koncovka, koncovka. Přesně to slávisty trápí. I proto Karel Jarolím naordinoval svým svěřencům trénink zaměřený na střelbu.



A jelikož už je soustředění dlouhé, vyrazila včera odpoledne celá výprava na výlet do sto kilometrů vzdáleného Mnichova.

„Tak tohle bylo až do Regensburgu!“ ozve se, když míč vysoko přeletí branku a míří až do vysoké trávy za tréninkovým hřištěm. „To sem raději pošlete dorostence!“ utahuje si zase Martin Vaniak z Milana Ivany, když mu lapí jeho pokus.

Střelba z pravé strany, palba z levé, zprostředka. Jednou na pravačku, podruhé na levačku. Cvičí se střelba přízemní, pak zase pod břevno. Míče lítají ze všech stran. Úspěšnost přesto není nijak závratná. „Ale tohle měl být gól,“ láteří kouč Jarolím.

Zakončení pilují slávisté samostatně, vyzkoušejí si však i útočné nájezdy po křídlech a hromadné náběhy do pokutového území. „Když se zvýší efektivita v tréninku, zlepší se i v zápase,“ praví kouč.

V zápřahu jsou i brankáři. Hecují se, soutěží, kdo chytne víc gólů. Remízu mezi Jakubem Divišem a Vaniakem musí rozseknout pokutový kop. Staví se k němu Vaniak a mladík „Diva“ chytá! „Z čaroděje se stává učeň,“ zahučí kdosi.

Po rychlém obědě se téměř všichni sejdou u autobusu. Za hodinu už se slávisté promenují centrem Mnichova. Všude je spousta lidí, v ulicích se běží maraton. „Nafasujem čísla a zaběhnem si taky, ne?“ zvolá Matej Krajčík. Jeho návrh se však neujme.

Hráči i realizační tým budí svým jednotným oblečením při procházce městem pozornost. „Třeba v obchodech po nás zvědavě pokukovali,“ vypráví Ondřej Zlámal, tiskový mluvčí. Dnes čeká hráče dvoufázový trénink, na pondělí či úterý se domlouvá poslední přípravný duel, soupeř je v jednání.

Témata: 

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud