14. září 2008 • 16:15

Kladno slaví první výhru v sezoně

Autor: Jakub Holý
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Se dvěma body byli předposlední, pokaždé dostali gól. Zadařilo se jim až proti svému oblíbenému soupeři – Olomouci. Kladenští ji doma v první lize porazili potřetí ze tří pokusů.



„Supr!“ řvali radostí domácí hráči už v páté minutě. Szabův roh totiž po teči prošel až na zadní tyč, kde míč uklidil do brány Procházka. Levý bek středočeského týmu se stal teprve druhým kladenským střelcem této sezony, protože všechny tři předchozí góly dal Šilhán...

„Chtěli jsme je rychle dostat pod tlak. To se nám povedlo,“ usmíval se Jan Procházka. „Ten gól nám pomohl, i když je fakt, že moc dobře jsme pak nehráli. Olomouc nás někdy dokonce přehrávala,“ uznal.

UTKÁNÍ JSME SLEDOVALI ONLINE

Hosté se opravdu probrali hned po inkasované brance, vepředu byl vidět hlavně šikula Melinho. V polovině poločasu se do úniku dostal Onofrej, ale gólman Pavlík proti němu výtečně vyběhl.

HLASY TRENÉRŮ
Martin Hřídel (Kladno): "Bylo důležité, že jsme vstřelili rychlý gól, ale nebyl náhodný. Standardní situace jsme měli na soupeře připravené a hned napoprvé to vyšlo."

Zdeněk Psotka (Olomouc): "Myslím si, že rychlý gól průběh zápasu tolik neovlivnil, hráli bychom stejným způsobem a v prvním poločase jsme nepředvedli špatnou hru. Nedokázali jsme ale dotáhnout některé nadějné šance."

Těsně poté utekl na druhé straně Zachariáš, jenže jeho přihrávku poslal Cigánek ve skluzu pouze do boční sítě odkryté brány. Gólmana Drobisze do přestávky ohrozil už jenom spoluhráč Hudec, který si po hlavičkovém souboji se Šilhánem málem dal vlastní gól.

V poločase kladenský kouč Martin Hřídel stáhl Zachariáše a nasazením Dubského vyrovnal počet záložníků na pět. „Museli jsme to udělat, aby nás ve středu hřiště nepřehrávali. Myslím si, že se nám to střídání velmi povedlo,“ spokojeně podotkl trenér kvalitně bránícího celku.

Sigma si ani ve druhé půli nevytvořila žádnou vyloženou šanci, zato domácí útočník Šilhán hrozil každou chvíli. Nejprve měl nejistý Drobisz problémy s jeho střelou po Komárkově chybě, potom kladenský kanonýr hlavičkoval po rohovém kopu nad bránu a v 73. minutě předvedl parádní ránu ze třiceti metrů, která se od břevna odrazila do brankové čáry a zpátky do hřiště.

V nastavení Onofrej v pokutovém území stáhl Zoubeleho, po druhé žluté kartě dostal i červenou a Szabo penaltou do pravého horního rohu pojistil první Hřídelovo vítězství v roli hlavního kouče.

SK Kladno - Sigma Olomouc 2:0 (1:0)
Branky: 5. Procházka, 90+2. Szabo z pen. Rozhodčí: Paták - Kordula, Kobáň. ŽK: Strnad, Zachariáš - Janotka, Rossi, Onofrej, Škerle. ČK: 90+1. Onofrej. Diváci: 1940.
Kladno: Pavlík - Bartoš, Killar, Gross, Procházka - Cigánek, Szabó (46. Dubský), Strnad, Zoubele - Zachariáš, Šilhán (90+2. Beneš). Trenér: Hřídel.
Olomouc: Drobisz - Škerle, Hudec, Komárek, Heindenreich (65. Kazár) - Kaščák (86. Hořava), Rossi - Janotka (79. Doležal), Melinho, Onofrej - Ordoš. Trenér: Psotka.

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud