14. září 2008 • 19:08

Druhá Tobiášova remíza

Autor: Petr Mešejda
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jihočeši podruhé pod novým trenérem Tobiášem remizovali, přesto jim patří nadále poslední příčka. Hostům naopak zcela nevyšla náprava za pohárový propadák v Hlavicích.



Podobně jako před rokem se Mladá Boleslav stala prvním protivníkem, který zavítal na Střelecký ostrov po výměně budějovického trenéra. A efekt byl výsledkově shodný – remíza.

Utkání jsme sledovali ONLINE>>>

Domácí kouč Pavel Tobiáš vyrukoval proti útočně laděnému protivníkovi hned se šesticí defenzivních hráčů. „Vsadili jsme na houževnatost a osobní obranu, tedy naše tradiční zbraně,“ vysvětlil taktiku proti středočeskému favoritovi.

I přes obranný val se však hosté dokázali prosadit. Na Poláčkův rohový kop si naskočil Mendy a k levé tyči pohodlně skóroval. „To mi narušilo očekávaný scénář zápasu. Při standardní situaci bráníme kombinovaně a střílející hráč není obsazený,“ štvalo domácího trenéra.

HLASY TRENÉRŮ
Pavel Tobiáš (Budějovice): "My si svoje body uhrajeme. Pokud budeme pracovat jako dneska a minule ve Zlíně, fotbalový bůh nám příště přidělí víc bodů."

Pavel Hapal (Boleslav): "Přijeli jsme s tím, že bychom se chtěli pokusit o zisk všech tří bodů. Jenže s našimi nepřesnostmi v kombinaci jsme asi neměli šanci na vítězství pomýšlet."
„Jsem přesvědčený, že nám stačilo udržet bezbrankový stav do přestávky a vítězství by bylo naše,“ tvrdil Tobiáš.

Jenže už chvíli předtím měli Jihočeši namále, když si Poláčkův centr téměř srazil do vlastní sítě nejistý bek Žižka. „Do pauzy jsme dominovali, nicméně jsme byli hodně nepřesní,“ mrzelo hostujícího trenéra Pavla Hapala. „Chyběla nám totiž lepší finální přihrávka i kombinace,“ doplnil vzápětí.

I Budějovice chtěly skórovat, většinu akcí táhl po pravé straně Benát, který neúnavně zásoboval boleslavské území velkým množství centrů. A po jednom z nich se zrodilo zasloužené vyrovnání.

K vytouženému zásahu dopomohla Jihočechům při jejich letošní střelecké bídě až velká dávka štěstí. Benátovu přízemní nahrávku z pravé strany Sedláček minul a obránce Kalina si vstřelil ze dvou kroků vlastní gól.

„Moc mě tenhle moment mrzí. Byla to docela smůla. Snažil jsem se balonu uhnout, ale šlo mi to do zadní nohy. Jinak bychom si asi odvezli všechny body,“ byl přesvědčený boleslavský nešťastník, který jinak sehrál solidní zápas.

Budějovice si však za aktivitu po změně stran vyrovnání zasloužily. Už do přestávky si vytvořily dvě slušné možnosti, jenže v obou případech se hlavičky Šímy a Sedláčka pod břevno nevešly. „Když podáme podobné výkony i v dalších zápasech, určitě budeme pravidelně bodovat,“ uvedl domácí středopolař Petr Benát.

Dynamo České Budějovice - FK Mladá Boleslav 1:1 (0:1)
Branky: 57. vlastní Kalina - 35. Mendy. Rozhodčí: Franěk - Mencl, Teuber. ŽK: Hílek, Homoláč - Rajnoch, Řezníček. Diváci: 2341.
Sestavy:
Č. Budějovice: Kučera - Leština, Horejš, Hunal, Žižka - Benát (90. Hudson), Hílek, Homoláč, Šíma - Sedláček (90. Stráský), Svátek (65. Ondrášek). Trenér: Tobiáš.
Ml. Boleslav: Miller - Kalina, Procházka, Janíček, Mach - Mendy, Sylvestre (73. Opiela), Rajnoch, Poláček - Papadopulos (76. Pecka), Řezníček (90. Táborský). Trenér: Hapal.

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud